En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları – 2020

Dijital dünyanın  en önemli anahtarları olan verilerimiz, dünyamızı kuşatmaya devam ederken akıllara güvenlik endişelerini de getiriyor. En iyi güvenli şifre yönetici programlarını öğrenerek sistemlerinizin güvenliğini katlayın.

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları - 2020

Yapılan bir araştırmaya göre dünyada en fazla kullanılan şifrenin “123456” ve “12345” olduğunu biliyor muydunuz? Dijital güvenliğin ciddiye alınmaması her geçen gün duyduğumuz yeni hack vakaları, siber saldırılar ve gizlilik ihlalleriyle tanıştırıyor.

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları

Piyasadaki 100’lerce şifre yönetici yazılımı sayısız kriptoloji testinden geçirildikten sonra belli başlı şifre yönetici programları dışında hiçbirinin yeterince güvenli olmadığını anladık. Sizler için en güvenli şifre yazılımlarını listledik.

1- Dashlane

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları dashlane

2012’de piyasaya çıkan Dashlane, platformlar arası şifre yöneticisi olmasının yanı sıra dijital cüzdan uygulaması olarak da kullanılmaktadır.

Dashlane, şifrenizi kaydettikten sonra ister mobil ister masaüstü cihazınızdan hızlıca oturum bilginizi sizin yerinize doldurarak büyük bir hız kazandırmaktadır. Arayüzünün tasarım ve araçlarıyla büyük kolaylık sağlamaktadır. İçerisinde barındırdığı Güvenli Notlar aracı ile sayısız eklenti, döküman ve not oluşturabileceksiniz.

  • Rapor sunar: Sistem analiziyle sisteminiz içerisindeki olası güvenlik endişelerini ve nasıl çözebileceğinizi detaylı bir rapor hazırlayarak sizlere sunar.
  • Sizi kollar: Veri diziliminizin herhangi bir deep web içerisinde geçip geçmediğini sürekli inceler ve olası bir facia yaşanmışsa sizleri uyarır.
  • Acil durum kişisi: Olası durumlarda sisteminize erişebilecek ikincil, üçüncül kişiler tanımlayarak aile üyelerinizi dahil edebilirsiniz.
  • 2FA Girişi: İki faktörlü doğrulama ile güvenlik seviyenizi ikiye katlar.
  • Tek tıkla yüzlerce şifre değiştir: Bir kez tıklayın ve yüzlerce farklı hesabınızın şifresi üst düzey şifreleme kriptolojisiyle değişsin.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 farklı tipte üyelik barındıran Dashlane, ücretsiz üyelikte 50 şifre saklama ve 1 cihaz ile kullanabilme imkanı sağlar. Ücretli üyelik tipinde ise istediğiniz kadar şifre ve cihaz kullanım imkanı yakalarsınız.

2- RoboForm

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları roboform

RoboForm, siz farkına varmadan tüm oturum bilgilerinizi arkaplanda kaydererek sistemi üzerinde belirlediği tasnif metodlarıyla erişilebilir bir yapıda saklar. Sizler ise ihtiyacınız olduğu an tek tıklamayla istediğiniz üyeliğinizde oturum açabilirsiniz.

  • Güçlü encriptyon: 256 bit AES şifreleme ile oturum bilgileriniz kötücül hackerlerin eline geçse bile kullanamayacaklar.
  • 2FA Girişi: Oturum girişleriniz 2 farklı bilgiyle gerçekleşecek.
  • Şİfre Oluştur: 512 karaktere kadar istediğiniz biçimde en güçlü şifreyi oluşturacaksınız.
  • 8 farklı kategori: İnternette sürekli aynı formları doldurmaktan sıkılanlar için RoboForm sizin yerinize dolduracak. Yanı sıra kredi kartı, kimlik bilginiz gibi 8 farklı kategori ile belirlenmiş bilgilerinizi eşsiz kriptoloji yetenekleriyle saklayabilir.

3- Keeper

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları keeper

Sıfır bilgi mimarisiyle tasarlanan Keeper, yazılım sisteminin bile öğrenemeyeceği biçimde şifrelerinizi saklayacak yazılım yapısındadır. Tüm bilgileriniz önce cihazınızda şifrelenir, sonra şifre Keeper deposuna kaldırılır. Sizin bile görebilmenizin ve düzenleyebilmenizin tek yolu ana şifre ile Keeper’da giriş yapmanızdır.

  • Akıllı saatlerle giriş: Geleneksel giriş metodlarının yan sıra Keeper, Apple, Google ve Samsung gibi markaların akıllı saatleriyle de giriş yapabilme imkanı sunmaktadır.
  • Touch ID: Cİhazlarınızda bulunan Touch ID özelliği ile parola kasasına ulaşabilir ve kayıtlı şifrelerinizi yönetebilirsiniz.

Ücretli ve ücretsiz üyelik tipleriyle karşımıza çıkan güvenlik yazılımı, ücretsiz üyelik tipinde 100 MB şifre verisi depolama ve 1 cihaz üzerinden yönetebilme imkanı sunar. Ücretli üyelik tiğinde ise limitsiz bir kullanım imkanı yakalarsınız. 30 günlük ücretsiz kullanımınızı hemen başlatarak Keeper deneyimini yaşayın.

İhtiyaçlarınız için En İyi VPN’i Belirlemek

Diğer En İyi Güvenli Şifre Yöneticileri

LastPass

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları lastpass

PBKDF2 SHA-256 ile AES 256 bit şifreleme metodlarını kullanan LastPass, ücretli ve ücretsiz üyelik tipleriyle üst düzey gizlilik garantisini sunar. Şİfre yöneticiliğinin yanı sıra otomatik doldurma özelliğini istediğiniz form ve ödeme yöntemi için gerçekleştirebilmektedir.

1Password

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları 1password

PBKDF2-HMAC-SHA256 ile AES-GCM 256 bit şifreleme metodlarını kullanan 1Password, uçtan uca şifreleme kabiliyeti ile Ana Şifre ve Gizli Anahtar yöntemi ile veri kasasını korur.  Olası veri ihlallerini bildiren Watchtower özelliği ve ana parolalarınızı internet üzerinde göndermeden kullanabilmenizi sağlayan Güvenli Uzak Parola özelliğine sahiptir.

NordPass

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları nordpass

Argon 2, XChaCha20 kriptoloji yapısıyla şifrelenizi şifreleyen NordPass, sıfır bilgi mimarisini kullanan nadir şifre yöneticilerinden birisidir. Tüm verileriniz sunucuya gitmeden önce cihazınızda şifrelendiği için olası bir durumda NordPAss bu verilere erişememektedir.

Sticky Password

En İyi Güvenli Şifre Yönetici Programları stick password

PBKDF2 SHA256 , AES 256 bit şifreleme kabiliyetindeki Stick Password, piyasadaki  hemen hemen her web tarayıcısını desteklemesiyle bilinen eşsiz bir şifre yöneticisidir. İki faktörlü doğrulama ile girişin yanı sıra biyometrik doğrulama özelliği ile de güvenliğinizi katlamaktadır.

Şifrelerimiz ve kişisel bilgilerimiz en güvenli veri parçalarımızı oluşturmaktadır. Hayatımızı içeren bu veri parçalarını en iyi şekilde korumak sizin ellerinizde. Sizin favori güvenlik programınız hangisi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir