En Çok Kullanılan 6 Uygulamanın 5’i Google’dan

İnternet araştırma şirketi comscore tarafından yapılan araştırma ilginç bir gerçeği gözler önüne serdi. iOS platformu için yapılan uygulamaların en çok kullanılanlarından 5 tanesi Google tarafından yapılmış.

mobil uygulamalar

2012 uygulamalarının 1 numarasında da sizi yanıltmayacak bir uygulama mevcut: Facebook. Facebook uygulamasını Google Maps takip ediyor. Mark Zuckenberg’in Apple’a teşekkür notu yollamayı düşündüğü de dedikodular arasında yer alıyor. Mobil uygulamalar içinde en çok vakit geçirilen uygulama olan Facebook uygulamasında geçirilen zaman %23.

iOS 6 ile beraber tekrar gelen Google Maps uygulamasının, iOS için Android’den daha kaliteli olduğu hem kullanıcılar, hem de Google’ın kendisi tarafından belirtiliyor. Bilindiği üzere Google Map yeniden çıkarıldığında App Store’da yoğun saatler yaşanmasına sebep olmuştu.

Yukarıda belirttiğimiz üzere her ne kadar ilk altı sıranın beşini Google uygulamaları almış olsa da, Facebook %23 kullanım oranına sahip, buna karşın Google’ın beş uygulaması Google Maps, Google Play, Google Search, Gmail ve Youtube %10’luk bir kullanım oranında kalmışlar.

Comscore’un haberine göre Gmail uygulaması tek başına %3’lük bir oranda kalmış.

Apple’ın iTunes uygulaması ise 8. Sırada yer alıyor. 7. Sırada ise Pandora Radio uygulaması var.

Mobil uygulama kullanımının artmasının en büyük nedenleri tablet ve akıllı telefonların kullanım sayılarının artması olarak görülüyor. Araştırma şirketinin verilerine göre her 5 dakikadın 4 dakikası akıllı telefon üzerinde geçiyor.

Bu verilerin ABDE için olduğunu belirtmekte fayda olsa da, dünya geneli için düşündüğümüzde de pek farklı bir sonuç çıkmayacaktır diye tahmin ediyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir