Eski Cihazlarınızda Ulaşılabilirlik Özelliğini Kullanın

Apple fanatiklerinin şimdiye kadar savundukları en önemli özellik olan “tek elle kullanabilme” tabusu, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile bilindiği üzere yıkıldı. Fakat bu problemi daha önceden kestirebilen Apple yönetimi, cihazlara “Ulaşılabilirlik” adını verdikleri bir fonksiyon ekleyerek, yeni cihazların da tek elle kullanılabilmesine imkân tanıyan bir özellik geliştirdiler. Şöyle ki, Touch ID, yani parmak izi bölümüne iki kere dokunduğunuz zaman, cihazın ekranı yarı yarıya ufalıyor ve böylelikle önceki modellerde olduğu gibi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri de tek elle kolay bir şekilde kullanılabiliyor.

Peki, aynı işlemi daha önceki iOS 7 yüklü cihazlarınızda da kullanmak istemez miydiniz? Neden kullanayım diyenleri duyar gibiyiz fakat elleri ufak olan ve özellikle bayan kullanıcılar için işlevsel bir özellik gibi görünüyor. Bu özelliği önceki cihazlarında kullanmak isteyenler için Mohammed Marbouh tarafından geliştirilen yepyeni bir jailbreak tweakı mevcut: Reachability7

reachability-7

Bu tweak sayesinde iPhone 6 modellerinde bulunan Erişilebilirlik fonksiyonunu eski cihazlarınızda kolay bir şekilde kullanabileceksiniz. Uygulama, Activator ile birlikte çalışmakta, bu da şu anlama geliyor, bu eklentiyi Activator tweakını kullanarak dilediğiniz bir harekete tanımlayarak aktif hale getirebilirsiniz ve cihazınızın ekranının yarısını kullanabilirsiniz.

Bu eklentiyi cihazınıza eklediğinizde, Ayarlar uygulamasına yeni bir ayar paneli gelecek. Bu menüden bu eklentiyi dilerseniz aktifleştirebilir, dilerseniz pasif hale getirebilirsiniz. Hatta sayfanın ne kadarlık bir bölümünü kullanmak istediğinizi de bu bölümden ayarlayabilirsiniz.

Bu tweak ana ekranla olduğu gibi hemen her uygulamayla mükemmel bir uyumla çalışıyor fakat bir tek Safari uygulamasında bazen problemler çıkarabiliyor. Safari’de aşağı doğru inmek istediğinizde ekran orijinal boyutuna geri dönüyor.

Eğer ulaşılabilirlik fonksiyonunuzu iOS 7 cihazınızda kullanmak istiyorsanız, Cydia’da BigBoss reposuna giderek tweakı ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Bu eklenti hakkındaki görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir