Eski iPhone’daki Dosyalar Yeni iPhone’a Nasıl Aktarılır?

Yeni bir iPhone cihaz edindiniz ve eski iPhone cihazınızdaki tüm fotoğrafları, videoları, kişileri, notlarınızı ve tüm kişisel belgelerinizi yeni almış olduğunuz iPhone’nunuza aktarmak istiyorsunuz. Peki bunu en sağlıklı ve en hızlı şekilde nasıl yapabilirsiniz?

Gelin sizler için hazırladığımız detaylı iPhone yedekleme ve yedeği geri yükleme rehberimize hep birlikte bakalım.

Eski iPhone cihazınızda Ayarlar > Hesabınız > iCloud > iCloud Yedekleme yönergelerini uygulayın ve ‘Şimdi Yedekle’ butonuna dokunun. Bu şekilde eski telefonunuzdaki tüm belgeleri iCloud hesabınızda yedeklemiş sayılırsınız.

Unutmadan söyleyelim! Yedekleme yapabilmeniz için cihazının bir ağ bağlantısına bağlanması gerekmektedir! Yedeklemenin tam olarak yapıldığından emin olmadan sıfırlama ve geri yükleme yapmayın!

Bu işlemin ikinci yöntemi herkesin bildiği gibi iTunes kullanarak yedekleme. Bu işlem için bilgisayarınızda en güncel iTunes yazılımının yüklü olması gerekmekte. Eğer iTunes bilgisayarınızda yüklü ise, telefonunuzu USB bağlantısı ile bilgisayarınıza bağlayın. Ardından cihazının simgesine dokunup ‘Şimdi Yedekle’ butonuna tıklamanız yedekleme için yeterli olacaktır.

Eski iPhone Yedeği Yeni iPhone’a Nasıl Yüklenir?

Öncelikle yeni satın almış olduğunuz iPhone’u etkinleştirip kullanmaya başladıysanız yedeği yüklemeniz için tamamen sıfırlamanız gerekmektedir. iPhone sıfırlamak için bu yönergeleri uygulamanız yeterli olacaktır; Ayarlar > Genel > Sıfırla. Bu yönergeleri yapmadan önce iPhone’umu Bul özelliğini kapatmanız gerekmektedir.

Sıfırlama sonrasında cihaz yeniden başladığında eski iPhone’nunuzda kullandığınız Apple kimliği ile giriş yaptığınız anda iPhone sizin için son yedeklemeleri gösterecek, yüklenebilir hale gelecektir. Yedekleme yapmadan önce SİM kartınızı yeni cihazınıza takmayı sakın unutmayın!

Yine yedekleme yaptığımız gibi eski yedeklerin geri yüklenmesi için de hem iTunes hem de telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Peki, iTunes ile Yedeki Geri Nasıl Yüklenir?

Yeni iPhone’nunuzda kurulum ekranında tüm aşamaları ilerletirken yedekleme aşamasına geldiğinizde iCloud Yedekleme seçeneğini işaretleyin. Ardından Geri Yükleme seçeneğine dokunun.

Yedeklemeyi yüklemek için yedeği yaptığınız Apple kimliğinizle yani iCloud hesabınızda oturum açın.

Karşınıza çıkan yedekleme listesinde en son yaptığınız yedeklemeyi seçin.

Geri yükleme işlemi tamamlanıncaya kadar kalan işlemleri izleyin.

Apple, iTunes ve iCloud’dan geri yüklenebilecek biraz daha ayrıntılı bir kılavuza ve diğer senaryolara zarar verebilecek bağlantılara sahiptir. Bunlara buradan ulaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir