Eski iPhone’unuzu satacak mısınız? iPhone satmadan önce bilmeniz gerekenler

Diğer birçok mobil cihazın aksine iPhone’lar başlı başına bir dünya denebilir. Her çıkan yeni bir sürümünde sadece işlemci ve telefonun boyutu değil aynı zamanda birçok yeni özellik ve yeni teknoloji de cihaz ile birlikte geliyor. Şimdi ise iPhone serisinin son gözdesi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus.

Şayet yeni bir iPhone 6 veya 6 Plus aldıysanız yahut alacaksanız şimdiki iPhone cihazınızı ne yapacaksınız? Genellikle iPhone cihazlar değerli ve kullanışlı olması nedeniyle bir yenisi alındığında bir gün tekrardan kullanmak üzere öylece bir çekmecenin içerisine bırakılmıyor. Ya eşinize hediye ediliyor, ya da bir aile üyesine veriliyor. Hatta yeni iPhone 6 için büyük bir meblağı ödemeyi gözden çıkartmışsanız muhtemelen yeni iPhone için bütçe gerekli olacak ve böyle bir durumda cihazınızı satacaksınız demektir.

iphone

 

İster telefonunuzu satın isterseniz de telefonuzu birine hediye edin. Cihazınızı başka birine verdiğinizde sizden hiçbir iz taşımaması gerekiyor.  Bunun için de takip etmeniz gereken bazı önemli adımlar bulunuyor.

1. Cihazınızı yedekleyin

Yeni bir iPhone cihaza geçiş yapacak olmanız verilerinizin size eksiksiz lazım olacağı anlamına geliyor, eski iPhone cihazınızdan kurtulmadan önce mutlaka bir USB kablosu yardımıyla cihazınızı kişisel bilgisayarınıza ve hatta dilerseniz ayrıca iCloud’a yedekleyin.  Böylece yeni bir iPhone modeli kullanmaya başladığınızda hiçbir veri kaybı yaşamadan kaldığınız yerden yeni cihazınızın sefasını sürebileceksiniz.

2.iPhone’umu Bul’u kapatın

iPhone’umu Bul seçeneğini cihazınızın yedeklenmesi tamamlandıktan sonra kapatın. Böylece cihazınız bir sonraki aşama içerisinde size sorun çıkartamaz bir hale gelecek.

3. Cihazınızı sıfırlayın

Yine bilgisayarınızdaki iTunes yazılımı ile birlikte cihazınızı sıfırlayıp yeni bir iPhone olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece cihazın içerisinde size dair kullanabilir hiçbir parça kalmayacak demektir. Cihazı sıfırlama işleminiz bittikten sonra tekrardan kendi Apple ID’niz ile giriş yapmayın. Cihazın yeni sahibinin bir Apple ID edinmesi gerekecek.

4. SIM Kartınızı çıkartın

Aslında bir nevi iPhone cihazlar bize SIM kartları da unutturuyor. Siz unutanlardan olmayın, cihazınızı satmadan veya birine vermeden önce yapacağınız son şey cihazınızın içerisindeki SIM kartı çıkartmak. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra artık cihazınız tamamen satmaya veya istediğiniz kişiye vermeye hazır hale gelmiş demektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir