Ethernet Nedir?

Ethernet Earth ( yerküre ) + Net ( ağ, ağ ) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Bu teknoloji 1973 yılında Bob Metcalfe tarafından oluşturulan ve DEC, Inte, Xerox firmaları ( Dix birliği olarak bilinir ) tarafından geliştirilmiştir. Metkalf önce Alto Aloha Network denilen sistemin adını 1973 yılında ” Ethernet ” olarak değiştirdi. Bununla birlikte o teknolojinin sadece Alto bilgisayarlarında değil, tüm bilgisayarlarda çalışabileceğini vurgulamak istiyordu. Metkalf ‘ın teknolojisi tüm sistemlerle bilgi akışını sağlayabiliyordu ve tüm sistemlerde çalışabildiği kanıtlandıktan sonra ” Ethernet ” ismini almayı hak etti. Bu ağ teknolojisi günümüzde en popüler bağlantı teknolojisi olarak biliniyor. Kablo tipleri hakkında sunduğumuz bilgiler Ethernet’i daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Bu teknolojinin modern ağlarda en çok kullanılan tür olmasına neden olan faktörler, ucuz olması, verimliliği ve kolay kullanılabilmesindendir. Ayrıca neredeyse tüm ağ üreticileri tarafından desteklenmektedir. Ethernet artık bir standart olduğundan diğer yerel alan ağ teknolojilerini ona göre değerlendiriyorlar. Buna neden olan, DIX standardından sonra Ethernet, Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) ‘in 802 kodlu komisyonu tarafından geliştirilmesidir.

IEEE 1985 yılında ” IEEE 802.3 Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection ( CSMA / CD ) Access Method and Physical Layer Specifications ” şeklinde bir isimle yeni ethernet standardını ilan etti. Bu dönemlerde IEEE standardı International Organization for Standardization ( ISO ) tarafından devam ettirilirdi. ISO da günümüzde bilgisayar ağları ile ilgili tüm standart belirleme işini yapan kurumdur.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir