FaceApp nedir, nasıl kullanılır?

Henüz ortaya yeni çıksa da, FaceApp ismini sosyal medyada dolaşan garip fotoğraf serileri sayesinde duymuş olabilirsiniz. FaceApp, tek bir dokunuşla fotoğraftaki suratınızı değiştiren, yeni ve popüler bir akıllı telefon uygulaması. Peki FaceApp nasıl indirilir? FaceApp nasıl kullanılır?

FaceApp ile kendinizin, arkadaşlarınızın veya ailenizin fotoğraflarını alarak cinsiyetlerini değiştirebilir, suratlara gülümseme veya kızgınlık ekleyebilirsiniz. Üstelik tüm bunlar son derece de gerçekçi gözüküyorlar. Uygulamada bazı özellikler ücretli olsa da, genel olarak bedava kullanım mevcut ve indirmek için boyutu da son derece ufak.

FaceApp nasıl indirilir?

FaceApp, hem Android, hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonlar için indirmeye sunuldu. Yani gerek Apple App Store, gerek de Google Play Store üzerinden bu ilginç uygulamayı hemen indirebilirsiniz.

Tıpkı diğer uygulamalar gibi indirip kurulum işlemini tamamlayın. Ayarlarınıza veya cihazınıza göre indirirken şifrenizi veya parmak izinizi girmeniz gerekebilir.

FaceApp nasıl kullanılır?

FaceApp’in arayüzü son derece basit ve kullanımı kolay. Uygulamayla birlikte hem yeni çekilmiş selfie fotoğraflarınızı, hem de telefon hafızanızda yer alan eski fotoğrafları değiştirmeniz mümkün.

Programın alt kısmından galerinize girebilir, fotoğraf seçebilir veya doğrudan kendi kamera uygulamasıyla yeni bir fotoğraf çekebilirsiniz. Seçtiğiniz fotoğraf orijinal hâliyle gözükecek fakat çubuğu sağa doğru kaydırdıkça Smile, Sile 2, Spark, Old, Young, Female ya da Male gibi seçenekler göreceksiniz. Bunların ne olduğunu tahmin ediyorsunuzdur çünkü FaceApp’in filtreleri ile kendinizi ya da bir başkasının fotoğrafını yaşlı, genç, kadın, erkek hâle sokmak mümkün. Aynı zamanda sert baktığınız bir fotoğrafı gülümseyen hâle dahi sokabiliyor.

FaceApp’in en güzel, daha doğrusu komik yanı ise kendinizi birden yaşlandırabilmeniz veya çocukluğunuza dönebilmeniz. Aynı zamanda uygulamayla fotoğraflarınızı kolaj hâline getireebilir veya animasyonlu GIF’ler oluşturabilirsiniz.

Oldukça ‘ilginç’ gözüken fotoğraflarınızı oluşturduktan sonra FaceApp bunları çeşitli sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızı da sağlıyor. Instagram, Facebook ya da Twitter gibi platformlarda yeni görünüşünüzü arkadaşlarınızla, ailenizle paylaşabilir, yorumlarını alabilirsiniz. Aynı zamanda WhatsApp ya da diğer mesajlaşma uygulamalarına gönderme şansınız da var.

FaceApp’in ücretli sürümü olsa da, normal hâline göre çok da fazla ekstra sunduğunu söyleyemeyiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir