Facebook istatistikleri

Sosyal medya devi facebook yeni istatistiklerini açıkladı. Bu aslında birçoğumuzu ilgilendiren bir durum. Çünkü gün içerisinde defalarca kapısını aşındırdığımız, belki herşeyi oradan takip edebildiğimiz bir yer halinde. Dünya üzerinde kişisel bilgi belgesi, yani kimlik gibi birşey durumunda. Facebook kullanmayanlar her ne kadar halen var olsa da çok çok az olduğunu söylesek yanlış olmaz.

Burada kullanmayanları eleştirmek değil de; gerçekten öyle bir hal aldı ki bazen ihtiyaç halini alabiliyor. Çünkü birçok kişi orada ve bazı önemli gelişmeleri de ilk oradan duyabiliyoruz. Öğretmen atamaları, mühendislik tamamlama sınav sonuçları, ehliyet sınavları, kpss atama bilgileri vs vs karşılıklı bilgi paylaşımı şeklinde çok çabuk yayılabilen bilgiler arasında. Bu bilgileri bazılarınız haber sitelerinden öğrendiğimizi söyleyebilir ancak daha öncesinde mutlaka sosyal medya üzerinde kritikleri yapılıyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

facebook istatistikleri

Her neyse; çokca kullanılan sosyal medyanın en büyük sitesi Facebook yeni güncel istatistik bilgilerini paylaştı. Bildiğiniz gibi teknoloji devleri (Facebook, Samsung, Nokia, Opera, Qualcomm…) kendi aralarında internet.org sitesini kurmuşlardı. Bu proje kapsamında yayınlandı bu istatistik bilgileri de. Dileyenler yayınlanan detaylı istatistik raporunu BURADAN pdf olarak da inceleyebilir. İngilizce bir döküman olduğu için önemli başlıkları biz de yazalım.

  • Şimdiye dek yüklenen fotoğraf sayısı: 250 milyarı aşmış durumda
  • Her gün yüklenen fotoğraf istatistiği: toplam 350 milyon, dakika başı 243 bin ve saniye başı 4 bin
  • Her gün paylaşılan toplam içerik: (durum güncellemesi, yorum, fotoğraf…) 4.75 milyar
  • Beğen düğmesine günde ne kadar tıklıyoruz: 4.5 milyardan fazla
  • Her gün gönderilen mesaj sayısı: 10 milyardan fazla

İşte dünyanın en çok aşındırılan sosyal medya devi facebook’un yeni istatistik bilgileri bu şekilde.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir