Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’e 2013 yılında toplam 1 dolar maaş

Facebook kurulduğu günden bu yana harikulade bir değişik sergiledi. Ünü Harward gibi okulları aştı, ülkeleri aştı ve tabiri caizse dünyanın yerel bir internet sitesi halini aldı. Hemen hemen herkesin Facebook’ta profili bulunuyor, hatta bazıları birkaç tane profile bile sahip. Günün önemli bir kısmını sosyal medya dediğimiz Facebook, Twitter gibi platformlarda geçiriyoruz. Peki ama Facebook’un sahibi 2013 yılında toplam ne kadar maaş aldı?

Serveti 27 milyar dolar seviyesine çıkan Mark Zuckerberg 2013 yılında sembolik olarak 1 Dolar maaş al(mış). Aslında geçtiğimiz yıllarda bu şekilde değildi. Örneğin 2012 yılına baktığımızda 503 bin dolar gibi bir rakam almış. Tabi burada sembolik rakamlar işini içine giriyor. Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, hatta efsane isim Steve Jobs‘da bu şekilde sembolik ücretler alıyorlar(dı).

facebook mark zuckerberg

Peki ama Markc Zuckerberg 2013 yılında nasıl geçindi, kesesinden mi yedi? gibi sorular aklınıza geliyordur. Aslında aldığı para sadece bu değildi. Facebook’tan maaş olarak sadece 1 dolar alırken, 2013 yılındaki maaliyeti 613 bin dolar seviyesinde. Bunun çoğunluğu özel jetinin harcamaları, bir diğer kısmı da genel harcamalar olarak kayda geçti.

Bir önceki yıla göre ise 3.3 milyar dolar gibi bir servet daha kazandığını da ekleyelim. Yükselen servetin önemli bir kısmı tabiki Facebook’un hisse değerlerindeki artış. Zenginin malı züğürtün çenesini bu yazımızda da yordu maalesef. 🙂

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir