Facebook Poke

Bir çok bilim kurgu filminde rastlamışsınızdır; bu mesaj kendini birkaç saniye içinde yok edecek; 5, 4, 3, 2, 1….

facebook poke

Bundan sonra böyle bir durumla bilim kurgu filmlerinde değil gerecek hayatta da karşılaşacaksınız.. Facebook’un yeni uygulaması Facebook Poke sayesinde, sadece mobil cihazlarınızdan gönderdiğiniz mesajların kaç saniye görünüp kendini yok etmesini sağlamasını sağlayabileceksiniz. Bu da bilim kurgu filmlerinin bilim gerçek filmi olması anlamına geliyor.

Uygulamayı çalıştırdığınızda, sürpriz olarak sizi Facebook’un kurucusu Marc Zuckenberg kendi sesiyle karşılıyor. Size arkadaşlarınızdan Poke (dürtme) geldiği zaman, Zuckenberg size “Poke” diyerek sizi uyarıyor. Son zamanlarda arka planda kalan fakat 2004 yılından beri Facebook’ta bulunan dürtme işlevinin kullanımını arttırmak amacıyla yapılan uygulamada, dürtmenin yanı sıra, kendiliğinden silinen mesajlar göndermeye de yarıyor. Bu da, yukarıda bahsettiğimiz gibi bilim kurgu filmlerini yaşayacağımız anlamına geliyor.

Uygulamanın çalışması şu şekilde özetleniyor:

Facebook Poke uygulaması sayesinde, Facebook’taki arkadaşlarınızı dürtebilir, mesaj gönderebilir, mesajınıza fotoğraf veya video ekleyebilirsiniz. Dilediğiniz birçok şeyi kolayca paylaşabileceğiniz uygulama sayesinde, aynı anda birden fazla arkadaşınızı dürtmek de mümkün. Mesajlarınızı, 1, 3, 5 veya 10 saniye olacak şekilde kaç saniye sonra silinmesini istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz. Belirttiğiniz sürenin sonunda mesaj kendiliğinden silinir.

Şimdilik sadece iOS cihazlar için sunulan Facebook Poke uygulaması, yakın zamanda Android uygulaması için de Google Play’de yerini alacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir