Facebook’a ‘Beğenme’ Tuşu Geliyor

Ünlü sosyal medya sitesi Facebook büyük küçük hemen herkesin kullandığı bir web sitesi ve kullanıcılar beğendikleri yazı, fotoğraf ve videoları ‘Beğen’ tuşuna basmak suretiyle beğenebiliyorlar, beğenmediklerine ise ya yorum yapıyor ya da pas geçmek durumunda kalıyorlar.

Böyle durumlarda Dislike yani ‘Beğenme’ tuşunun olması gerekliliğini savunan ve isteyen birçok kullanıcı mevcut ve geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Facebook Soru – Cevap etkinliğinde sorulara cevap veren Facebook Ceo’su Mark Zuckenberg, kullanıcılardan gelen Facebook’ta Dislike (Beğenme) tuşunu görebilecek miyiz? Sorusuna bunun üzerinde çalışmaları olduğunu ve düşündüklerini söyledi.

Alternatif araçlar üzerinde çalışmalarının devam ettiğin belirten Zuckenberg, ölüm, hastalık gibi olumsuz durumların beğenilmesinin garip ve tuhaf olduğunu belirtti ve direk olarak ‘Beğenme’ adı altında olmasa da olumsuz gönderi ve bildirimler için daha farklı yollar üzerinde çalışmalarının olduğunu belirtti.

 

Aslında Beğenme tuşu şimdiye kadar eklenemez miydi diye düşünüldüğünde bu sorunun cevabı elbette eklenebilirdi olur fakat böyle bir durumun kötü amaçlı kullanılabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran Facebook yönetimi bundan dolayı bu konuda biraz karamsar yaklaşıyor. Zuckenberg’in açıklamasından sonra birçok kişinin de tahmini Beğenme butonunu gönderilerin altına ekleyip eklememenin kullanıcıların inisiyatifine bırakılacağı yönünde, şöyle ki gönderilerimizin altına Beğenme butonunu ekleyip eklememek bize bırakılacak ve dilediğimiz gönderinin altına bu butonu ekleyebileceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir