FaceTime 3G Özelliğini iOS 5’te Aktifleştirme

FaceTime uygulamasının Wi-Fi üzerinden, desteklenen iOS cihazlar arasında görüntülü olarak görüşme imkanı tanıyan (ücretsiz) bir uygulama olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Aslında uzun zamandır FaceTime‘ın wifi bağlantısı dışında 3G üzerinden de kullanılması hakkında tartışmalar yer alıyordu. Bu tartışmaların içinin boş olmadığı yine iOS 5 sisteminde gizlendiği ve şimdilik kullanıma sunulmadığı görüldü. Bu yazımızda sizlere iPhone 4 kullanıcılarının FaceTime’ın 3G üzerinden de kullanılabileceği iOS 5’te gizlenen bu özelliği nasıl aktif edeceğimizi paylaşacağız. Bu işlemi yapabilmek için cihazımızın öncelikle Sn0wbreeze veya Redsn0w ile jailbreak yapılmış olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Bu özelliği iOS 5’te aktif etmek için sistem dosyaları içinde yer alan Plist dosyasını düzenlemek sureti ile aktif edeceğiz. Aşağıdaki adımları harfiyen uyguladığınızda sorunsuz bir şekilde uygulamayı aktif etmiş olacaksınız.

Birinci Adım: iFile, i-Funbox, WinSCP veya diğer uygulamalardan herhangi bir tanesi ile cihazımızın dosya sistemine giriyoruz ve “/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/” dizinine ulaşıyoruz.

İkinci Adım: Bu klasörde yer alan “N90AP.plist” isimli dosyayı düzenlemek için açıyoruz.

Facetime 3G Aktifleştirme

Üçüncü Adım: Dosya içeriğindeki kodlar arasında “<dict> <key>capabilities</key>” satırını buluyoruz ve hemen alt satırına <key>3Gvenice</key><true/> satırlarını ekliyoruz. Bu durumda ilgili dosyamız şu şekilde olacak;

Facetime 3G Aktifleştirme

Dördüncü Adım: Dosyayı kaydedip “Respring” yapıyoruz.

FaceTime 3G özelliğini kullanmak için 3G bağlantınızın olması ve servis sağlayıcınızın facetime görüşmesi sonrasında kullandığınız bağlantı ücretini faturanıza yansıtacağını unutmayın.

6 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir