Facetime Görüşmelerinizi Mac Bilgisayarınıza Kaydedin

Call-Recorder-1

Günlük hayatta Facetime’ı sık olarak kullananlar bilirler ki bu görüşmeleri kaydetmeye cihazınızın imkân tanımıyor olması can sıkıcı olabiliyor. Özellikle iş görüşmeleri için Facetime kulananlar, görüşmelerini kayıt altına alarak daha sonra bu kayıtları kullanma ihtiyacı duyabilirler. Şu bir gerçek ki, Apple tabi ki bu olayı mümkün hale getirebilirdi fakat muhtemeldir ki Apple gizlilik konusunu göz önünde bulundurarak bunu mümkün hale getirmemekte.

Eğer herhangi bir sebeple Facetime görüşmelerinizi kaydetmek ve bu kayıtları daha sonra izlemek istiyorsanız, facetime görüşmelerinizi Mac bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlayan Call Recorder uygulaması ikiz kardeşler olan Ken ve Glen Aspeslagh tarafından yayınlandı.

Uygulama, sesli görüşmeler için ses dosyası, video görüşmeleri için de video dosyası olarak QuickTime film dosyası formatında kayıt yapıyor. Quicktime, endüstri standartlarında multimedya içeriği olup bunun anlamı kaydettiğiniz video ve ses dosyasını hemen her yerde açabilir ve iMovie veya Adobe After Effects gibi programlar kullanarak farklı formatlara çevirebilir ve Youtube gibi platformlarda paylaşabilirsiniz.

Bu pratik Facetime eklentisi aramayı çift taraflı olarak karşılıklı bir şekilde kaydetmekte. Hatta bir iPhone’dan Mac bilgisayarınıza telefon araması aldığınızda bile (normal telefon aramasından bahsediyoruz) Call Recorder bunu da çok iyi bir şekilde kaydedebilmekte.

Call Recorder uygulamasını kullanmak çok basit: uygulamayı kurduktan sonra kayıt penceresi Mac bilgisayarınızdaki Facetime uygulamasına otomatik olarak eklenecektir.

Uygulamayı kullanmak da kurulumu kadar basit. Mac bilgisayarınıza arama geldiğinde ilk olarak aramayı kabul edin, daha sonra Record (kayıt) butonuna dokunarak video veyahut ses dosyasını bilgisayarınızda bir klasöre kaydedin.

Call-Recorder-2

Call Recorder uygulama penceresinde bulunan dişli ikonuna tıkladığınızda, içerisinde birkaç seçeneğin bulunduğu ayarlar menüsünü içeren bir pencere açılacak. Yeni başlayanlar için, uygulamanın otomatik olarak kayıt yapabilmesini veyahut belli bir süreden daha kısa videoların kayıt edilmemesini sağlayacak ayarları bu menüden yapabilirsiniz. Diğerleri ise video formatını ve kayıt yapmak istediğiniz klasörü seçmenizi sağlayan seçenekler.

Video aramaları yüksek çözünürlüklü 720p formatta veya daha düşük 640×360 piksel çözünürlükte kaydedilebilmekte. 720p ile düşük çözünürlükteki video kaydı arasındaki farklılıklar Mac bilgisayarınızın donanım kapasitesi, ağ şartları sizin ve karşınızdaki kişinin internet bağlantı hızı gibi şartlara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Call Recorder uygulamasını kullanabilmek için Mec bilgisayarınızın OS X 10.8 ve üstü ve Mac için Facetime uygulamanızın olması yeterli. Uygulamanın ücreti 29.95 dolar olup satın alma işlemini Ecamm web sitesinden yapabilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere bu uygulama Mac App Store’da bulunmamakta çünkü uygulama Apple’ın korumalı uygulamalar listesine kişisel hakların ihlali konusundan dolayı girememekte.

Uygulamanın demo versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Call Recorder demo versiyon yedi gün süreyle bütün özellikleri ücretsiz olarak kullanabilmenizi sağlamasının yanı sıra yedi günlük sürenin sonunda videoda demo mesaj görünmekte olup sizin için bu durum sorun teşkil etmiyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz. Şunu unutmayın demo versiyonda videonuza eklenen bu filigranı eğer daha sonradan satın alsanız bile videonuzdan kaldırmanız mümkün değil.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir