Favori Kişilerinizi Tek Dokunuşla Arayın

Geçtiğimiz günlerde birçok kişi tarafından sevilerek kullanılan Jailbreak kullanıcılarının birçoğunun vazgeçilmezlerinden olan Callbar tweakı iOS 7 için güngellenmişti. Callbar ile yetinemeyen kullanıcılar için geçtiğimiz gün yeni bir jailbreak tweakı daha yayınlandı: CallShortcut. CallShortcut, dilediğiniz favori kişileriniz için cihazınızın ana ekranında kısa yol oluşturarak bu kısa yol sayesinde tek dokunuşla bu kişileri aramanızı sağlayan bir eklenti.

callshortcut
Callshortcut

Gertab ve David Glinski tarafından geliştirilen Callshortcut, herhangi bir kayıtlı kişiyi ana ekranınıza ekleyerek tek dokunuşla aramanızı sağlıyor. Eklediğiniz kısa yol, tıpkı diğer uygulamalar gibi bir ikon olarak ekranınızda görünüyor ve herhangi bir uygulamayı açarmışınız gibi bu ikona dokunduğunuzda aramanız hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Bunun amacı Telefon veya Kişiler uygulamalarını açmadan direk olarak favori kişilerinizi arayabilmek.

Nasıl kullanılır?

Tweak’ı cihazınıza kurduktan sonra kişilerinizi ana ekranınıza ekleyebilmek için yapmanız gereken çok basit. Kurulumun ardından Kişiler uygulamasını açın ve favoriye eklemek istediğiniz kişinin üstüne dokunun. Aşağı doğru inin, aşağıda “Add to Home Screen” yazan bir bölüm göreceksiniz. Bu yazıya dokunduğunuz zaman kişiyi ana ekrana eklemek isteyip istemediğinizi soran bir ekran gelecek, bu ekranda onay vermeniz durumunda kişiniz ana ekrana eklenmiş olacak.

Kişisel olarak bir yorum yapmak gerekirse, bu eklenti özellikle akıllı telefonlarla arası pek iyi olmayan fakat akıllı telefon kullanmaktan da geri kalmak istemeyen kişiler için çok uygun. Önerimiz, favori kişileri bu şekilde bir klasörde toplayarak dilediğiniz zaman bu klasöre giderek tek dokunuşla arama yapabilmek. Böylelikle daha organize olmuş bir arama ekranına sahip olacaksınız.

Bu uygulamayla ilgileniyorsanız ve ona sahip olabilmek istiyorsanız tek yapmanız gereken Cydia’da BigBoss reposunda giderek onu ücretsiz olarak indirmek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir