Firefox OS’lu ilk telefon Alcatel’den

Mobil işletim sistemi arenasında yeni girişimler de mevcuttu. Bu konuda adım atan firmalardan birisi de Firefox’tu. Açık kaynak prensibi ile hareket eden ve bu anlamda büyüyen internet tarayıcısı Firefox mobil işletim sistemine farklı bir bakış açısı getirebilmek ve bu ortamda olmak için çalışmalara başlamıştı.

iOS ve Android‘in çevresinde dönen mobil işletim sistemi için bir markayla anlaşma arayışı da vardı. Linux tabanlı olarak geliştirilen Firefox OS için süpriz bir sonuç geldi. Alcatel One Touch Fire akıllı telefonuyla birlikte piyasalara merhaba demiş oldu. 

Firefox OS Alcatel One Touch Fire

Firefox OS ile giriş yaptığı mobil işletim sistemi pazarı için belki de akıllıca bir adımı da oldu. Bu işletim sistemine sahip telefonlar ilk etapta gelişmekte olan ülkelerde satışa sunulacak. (İspanya, Polonya, Kolombiya, Venezüelle ve Brezilya gibi)

Sanıyorum buradan elde edecekleri geri dönüşlerler bir gelişim yakalayıp daha üst seviyede kaliteyi sağlamak istiyorlar. Çünkü hepimiz biliyoruz ki elimizdeki mobil cihazlar ve işletim sistemlerinin oturmuşluklarıyla yarışmak çok kolay iş değil. Bu konuda atılım yapan, ki yazılım hakkında yıllardır deha sayılan bir şirket bile bu arenanın nabzını yorumlamada sıkıntı çekiyor. Bahsettiğim şirket microsoft. 

Büyük beklentilerle sunulan, halen gelişme sürecinde olan Windows Phone bile ne kadar zorluk çekiyor malumunuz. 

Kısaca telefonunu özelliklerinden de bahsedelim;

3.5 inç ekran
3.2 MP kamera
1 GHz işlemci 
256 MB RAM

Cihazın genel özelliklerine baktığımızda tamamen deneme amaçlı ve düşük beklentili kişilere hitap edebilecek bir telefon. Zaten ilk etapta da gelişmekte olan ülkelerde çıkacak olması bu nedenle. Çok büyük özelliklerle daha kapsamlı bir yatırım yapmak, şirketi zora koşabilecek bir adım da olabilirdi.

Bu yeni işletim sistemi ve süreç hakkında sizin fikirleriniz neler? Bizimle paylaşabilirsiniz…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir