Flex İle Kendi Jailbreak Tweakınızı Yapın

MissionBoard Pro Jailbreak tweak geliştiricisi John Coates,Reddit sayfasından Flex adında bir jailbreak tweakının yolda olduğu haberini verdi. Flex, kullanıcıların kendi yamalarını yapmalarını ve paylaşmalarını sağlayan bir uygulama. Sadece yeni uygtulama yapmaya değil, aynı zamanda var olan uygulamalara da eklenti yapmanıza yarıyor.

flex tweak

Peki, Flex ile ne yapılabilir? Bu konuyu biraz açalım. Uygulamanın görüntüsüne bakıldığında, herhangi bir uygulamanın davranışlarını modifiye etmenize yarıyor Flex. Ekran görüntülerinden, oyunlar içinde chat yapma imkânı, uygulamaları indirirken oylamaları reddetme, kilit ekranındaki kamerayı iptal etme gibi birçok modifikasyon imkânının mevcut olduğu görünüyor. Şöyle düşünülebilir, iOS için bir oyun cini.

Henüz etkilenmediniz mi? Aşağıdaki 30 saniyelik youtube videosunu izleyerek geliştiricinin neler yaptığını görmenizi tavsiye ediyoruz.

Muhtemelen Flex uygulamasının sadece geliştiriciler için yapılmış bir uygulama olduğunu düşünmeye başladınız. Fakat geliştiricinin yaptığı açıklamada herhangi bir kod bilgisine gerek olmadığı belirtilmiş, yani uygulamayı herkes kullanabilecek. Öyleki

“Değiştirmek istediğiniz herhangi bir şeyi anahtar kelimeler vasıtasıyla arıyorsunuz.

Örneği Safari’deki sekme sayısını en yüksek sayıya çıkarmak istiyorsunuz, o halde maximum kelimesini aramanız gerek. İki sonuç çıkacak, “maxiumumTabDocumentCount” kısmına tıkladığınızda değeri 30 olarak ayarlayın ve elinizde şu anda 30 adet Safari sekmesi var.”

flex-patches

Düşünün, iPhone’unuzun bütün davranışlarını bir uygulama içinden kontrol edebiliyorsunuz. Öte yandan hizmet şartlarına gizlice girebilecek, App Store geliştiricileriyle sohbet edebileceksiniz. Flex’in kapalı beta sürümü çıkmış olsa da, tam sürümü çıkana kadar biraz daha beklemeniz gerek.

Bir soru da bizden gelsin, eğer jailbreak tweakı yapmak isteseydiniz, nasıl bir tweak yapmak isterdiniz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir