Fotoğraflarınızı Silin ve Telefonunuzda Kendinize Yer Açın!

iPhone’unuzu elinize alın ve bakın bakalım içinde şu an kaç fotoğraf var? iOS cihazınızda muhtemelen yüzlerce fotoğraf vardır ve bu fotoğraflar cihazınızın hafızasından büyük bir alan işgal ediyordur. Cihazınızın hafızasını arttırmak istiyorsanız yazımızın tamamını okuyarak aşağıdaki işlemlerden size uygun olanını yaparak hafıza probleminize bir nebze de olsa çözüm bulabilirsiniz.

iphone-fotoğraf-silme

Anlatacağımız işlemler tabi ki bir tek kendinize alan açmak için değil, aynı zamanda olası çalıntı, kayıp veya cihazınızın bozulması ihtimallerine karşı önlem niteliği taşımakta.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi hatırlatmakta fayda var, anlatacaklarımız sizin için çocuk oyuncağı olabilir fakat ilk defa iOS cihaz kullanıp da iOS ve teknoloji kurdu olmayan kullanıcıları da düşünerek “nasıl yapılır” yazılarımıza yer veriyoruz.

İlk Yapmanız Gereken: Cihazınızı Yedekleyin

Web sitemizde ufak bir araştırma yaparak cihazınıza nasıl yedekleme yapabileceğinize dair yazılarımıza ulaşabilirsiniz. iTunes kullanarak yedekleme yapabileceğiniz gibi, iOS cihazınızı bilgisayarınıza bağlayarak fotoğraflarınıza ulaşabilir, “Kopyala – Yapıştır” yaparak fotoğraf ve videolarınızı dilediğiniz bir yere yedekleyebilirsiniz.

Fotoğraf ve videolarınızı bilgisayarınıza veya bulut hesaplarınızdan birine yedeklediğinizden emin olduktan sonra telefonunuzdan silebilirsiniz.

Bütün Fotoğrafları Silmek İstemiyor musunuz?

Bütün fotoğrafları değil de aralarından bazılarını silmek istiyorsunuz fakat tek tek silmek zor geliyorsa;

Adım 1: Fotoğraflar uygulamasına gidin.

Adım 2: Albümlerin içinden Film Rulosu bölümüne girin.

Adım 3: Sağ üstte bulunan düzenle kısmına dokunun.

Adım 4: Silmek istediğiniz fotoğrafları seçin. Seçtiğiniz fotoğrafların yan taraflarında bir işaret belirdiğini göreceksiniz.

Adım 5: Sağ alt kısımda bulunan Sil butonuna dokunarak seçtiğiniz fotoğrafları silin.

Veya;

Cihazınızı bilgisayarınıza bağladığınızda istediğiniz fotoğrafları normal bir flash bellekten silermişçesine seçerek silebilirsiniz. Tabi ki bilgisayara bağlanmanıza imkanınız yoksa yukarıdaki adımları takip etmelisiniz.

Tek Seferde Bütün Fotoğrafları Nasıl Silerim?

Tek tek uğraşmak yerine bütün fotoğrafları aynı anda silmek istiyorsanız ve bilgisayardan silme seçeneğini kullanamıyorsanız veya kullanmak istemiyorsanız;

Adım 1 : Ayarlar > Genel > Kullanım yolunu izleyin.

Adım 2: Fotoğraf/Kamera yoluna devam edin.

Adım 3: Film Rulosu yazan kısımda parmağınızı soldan sağa doğru kaydırın, ve sağdabeliren sil butonuna dokunun.

Eğer yedeklemenizi düzgün olarak yaptıysanız kaygılanmanıza gerek yok J Ayrıca eğer cihazınızda Fotoğraf Yayını seçeneği açıksa, son ektiğiniz 1000 kadar fotoğrafa hala ulaşabilir durumdasınız, dilediğiniz zaman görebilirsiniz.

Fotoğraf Yayınını Kapatarak Kendinize Yer Açın

Fotoğraf Yayını yapmak, 1000 kadar fotoğrafınızı iCloud hesabınızda 30 gün boyunca tutabilmenizi sağlar. Tabi ki bu durumda fotoğraflar sadece iCloud hesabınızda değil iOS cihazınızda da tutulur. Fotoğraf Yayını’nı kapatmak bu alanın size kalmasını sağlayacaktır.

Fotoğraf Yayını’nı kapatmak için;

Adım 1: Ayarlar > Fotoğraf/Kamera yolunu izleyin.

Adım 2: Fotoğraf Yayını seçeneğini deaktif hale getirin. Aynı zamanda Paylaşılan Foto Yayını seçeneğini de kapatabilirsiniz.

Bu işlemi yapmak fotoğraflarınızın iCloud hesabınızdan silinmesine sebebiyet vermez fakat iOS cihazınızdan silinmesini sağlar. Küçük bir tüyo verelim, ayda bir veya iki kere fotoğraf yayınını açıp birkaç saat sonra kapatmak fotoğraflarınızın iCloud hesabınıza yedeklenmesini sağlayacaktır. Örneğin büyük bir uygulama kuracaksınız fakat yer yok. Fotoğraf Yayınını açın daha sonra kapatın fotoğraflarınız iCloud hesabınıza geçici olarak yedeklenecektir. Fotoğraflarınızı silerek uygulamanızı kurabilirsiniz. Fotoğraflarınızı iCloud hesabınızdan daha sonra alabilirsiniz. Bunu yapmak için de Fotoğraf Yayını’nı tekrar açmak yeterli olacaktır fakat bu biraz vakit alabilir.

Peki siz cihazınızın hafızası dolduğunda ne yapıyorsunuz?

9 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir