Galaxy Tab P1000 Fabrika Ayarlarına Dönme

Samsung Galaxy Tab içerdiği Android işletim sistemi ile hayli ilginç bir cihaz, tabi bir iOS kullanıcısı olarak da biraz karmaşık yapısı var. Mesela Menü > Ayarlar > Gizlilik > kısmında yer alan ve cihazı komple sıfırlayacağı (fabrika ayarlarına dönme) söylenen yerden işlemi yapmama rağmen cihaz yeniden başladığında hala sıfırlanmamış olduğunu görmek çok garip geldi. Tabi bu durumda ve daha doğrusu her sıkıştığımda sarıldığım Google’da bana türkçe olarak neden durumun böyle olduğunu ve nasıl sıfırlayacağımın cevabını vermedi (en azından ilk iç sayfa içinde) ben de yabancı kaynaklı arama yaptığımda bu şekilde sıfırlanamayan bir Samsung P1000 Tab’ınız varsa onu kesin ve net olarak nasıl fabrika ayarlarına döndüreceğim konusunda yeterli bilgi verdi. Belki aynı durumu yaşayıp çözüm arayan arkadaşlar olabilir düşüncesi ile bu bilgiyi paylaşayım dedim.

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab P1000 cihazınızı tüm ayarları, içindeki sonradan girdiğiniz bilgilerle beraber sıfırlamak için yapmanız gereken adımlar şöyle;

  1. Cihazımızı açma / kapama düğmesinden kapatalım.
  2. Cihazımızın açma tuşu ile ses açma (kısma değil) düğmelerine aynı anda basıyoruz ve 10 saniye kadar basılı tutuyoruz.
  3. Ekranda Samsung’un logosunu gördüğümüz anda tekrar açma / Kapama düğmesine basıyoruz.
  4. Siyah bir ekranda ve bir takım yazıların olduğu bir yerdeyiz. Burada ses düğmelerini kullanarak “wipe data / Factory reset” yazısının üzerine geliyoruz ve tekrar açma / kapama düğmesine basıyoruz.
  5. karşımıza bu işlemi yapmak istediğimizi teyit etmek için gerekli bir alan gelirse ona da ses düğmeleri ile inerek açma / kapama düğmesine basıp işlemi yaptırıyoruz. Yapılan bu işlemler Android 2.2 de denenmiştir.

Sonunda fabrikadan çıkmışçasına sıfırlanmış Samsung Galaxy Tab’ınızı kullanabilirsiniz. Tabi cihaz açıldığında cihazı ayarlayacağınız adım adım işlem menüsünden gerekli ayarları yaptıktan sonra…

14 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir