Geohot “makes it ra1n” ile Android’li Samsung Galaxy S5’e Root Yapmak

iPhone’larımızda yaptığımız ve cihazlardaki sınırları kaldırdığımız Jailbreak’in Android’çesi Root’tur. Vakit buldukça Android’liler için de faydalı bilgiler yayınlamaya çalışıyoruz. İşte onlardan birisiyle daha karşınızdayız.

Özellikle Samsung Galaxy S5 ve diğer Android cihazlarda root yapmak için Geohot (geçek ismi George Hotz) bir uygulama yayınladı. Towelroot olarak isimlendirilen araçla Android cihazınıza Root yapabileceksiniz. (Lütfen ROOT yapmadan önce, nedir ne değildir diye bir araştırma yapınız. Çünkü bu işlem cihazınızı garanti kapsamından çıkarabilir.)

android towelroot 1

Yurtdışından aldığınız bir Galaxy S5 cihazınız varsa özellikle Verizon ve AT & T kayıtlı cihazlarda faydalı olduğunu duyuralım. Aşağıda video görüntülerini ve resimli anlatımı bulabilirsiniz.

Towelroot ile Galaxy S5 Root Yapmak

android towelroot 2
1. Adım: Samsung Galaxy S5 cihazınız üzerinden towelroot.com adresini açın. İndir (Download) buronuna basın. APK cihazınıza zarar verebilir diye bir uyarı alırsınız. Tamama basın.

android towelroot 3
2. Adım: “Starting download” diye bir uyarı göreceksiniz. Üst taraftaki bildirim çubuğunu aşağıya kaydırın tr.apk ye tıklayın.

android towelroot 4
3. Adım: Yükleme ekranı açılacaktır. Güvenlik uyarısı verebilir. “Ben tehlikenin farkındayım” kısmını tıklayın (I understand and still want to install it) Sağ altta “install anyway” butonuna basın.

android towelroot 5
4. Adım: Sağ altta bulunan Yükle butonuna basın. Yükleme tamamlandıktan yine sağ altta bulunan sonra AÇ butonuna basın.

android towelroot 6
5. Adım: Bu sayfamızdaki görseller iPhone jailbreak yapan kullanıcıların alışkın olduğu bir sayfadır. “make it ra1n” adlı butona tıklayın. Towelroot işlem root işlemini yapmaya başlayacaktır. (Cihaz kapanıp açılacaktır)

Towelroot destekleyen cihazlar:

  • AT & T Galaxy S5
  • Verizon Galaxy S5
  • Galaxy S4 Aktif
  • Nexus 5
  • AT & T Galaxy Note 3
  • Verizon Galaxy Note 3

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir