Gmail Kişilerinizi iOS Cihazınıza Taşıyın

Gmail kullanıyorsunuz ve kişilerinizi iOS cihazınızla eşleştirmek mi istiyorsunuz? Gmail rehberinizle iOS cihazınızı senkronize etmek çok kolay bir işlem. Herhangi bir program veya yazılım kullanmadan Mac veya iOS cihazınıza kişilerinizi taşıyabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Gmaile-posta hesabınıza girmek ve rehberinizdeki kişilerin yedeğini .vcf formatında almak.

Gmail-logo-on-iPad-2

VCF formatındaki kişilerinizi ise cihazınıza iCloud veya iTunes rehber aracılığıyla cihazınıza atarak Gmail kişilerinizi cihazınıza aktarabilirsiniz. Çok basit bir işlem olan kişilerinizi Gmail’den iPhone, iPad gibi iOS cihazınıza veya Mac bilgisayarınıza taşıma işleminin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz işlemleri nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatalım;

İlk olarak kullanıcı adı ve şifrenizle Gmail hesabınıza giriş yaparak rehber kısmına geçiş yapın.

İkinci adımda ise, rehber sayfasındaki Daha Fazla linkine tıklayın ve açılan menüden “Dışa Aktar…” seçeneğini seçin.

Üçüncü adımda, açılan menüdeki “Hangi kişileri dışa aktarmak istiyorsunuz?” sorusunun cevabını vCard Biçimi (Apple Adres Defteri’ne veya başka bir uygulamaya içe aktarmak için) seçeneğini seçin.

Dosyayı nereye kaydetmek istiyorsanız seçin ve contacts.vcf dosyasını istediğiniz yere kaydedin.

Kişileri bilgisayara kaydettikten sonra sıra Mac bilgisayarınıza kaydetmeye geldi. Bilgisayarınızdaki rehber uygulamasını çalıştırın ve Dosya menüsünden “İçe Aktar” seçeeğini seçin, dosyayı kaydettiğiniz yerden bularak gösterin ve tamam diyerek Gmail kişilerinizi cihazınıza aktarma işlemini tamamlayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir