Google 1. Sayfa

Sanki sihirli bir kelime gibi geliyor kulağa değil mi? Özellikle istediğiniz kelimelerde 1. sayfada yer almak hemen her webmaster veya web site yöneticisinin arzusudur. Amaç bir websitesi yapmak mutlaka ve bunu yayınlamak, ancak sitenize ait projenizin bir çok insana ulaştırılabilmesi için genellikle öncelik google’da 1. sayfada yer almak, sonrasında diğer alt sayfalara doğru en fazla 5 sayfa içinde olmak, ancak hedef 1. sayfadır. Bu konuda google da “google 1.sayfa” diye arattığımda ciddi siteleri görmek mümkün olduğu kadar mesela acizene bu işleri öğrettiğim bir kişiye ait sitenin birinci sayfada ve önemli bir sırada olması beni bir hayli güldürdü.

Çünkü bu konudaki çalışma yapacağını taahhüt eden arkadaşımızın bu konudaki birikimini ben biliyorum, hatta sitesinde seo çalışmasını özellikle kelime bazlı ben yapmıştım. Fakat dediğim gibi bu işi hakkıyla yapabilecek ve gerçek anlamda kurumsal hizmet veren sitelerin varlığı da ayrı bir konu, ancak yine de aralarında sanki bu işlere ait sihirli değnek ellerindeymiş gibi bu google 1. sayfayı garanti eder tarzda yaklaşımlar ayrı bir komedi. Google da 1. sayfada olmayı garanti etmek demek ne anlama gelir diye şöyle bir bakmak lazım.

  • Biz firma olarak sizi google’da 1. sayfaya alırız…

Bu şu demek oluyor, bu taahhüdü yapanların bu işi nokta atışı ve garanti tarzında yapmaları demek google algoritmasını çzödükleri ve google’ın kesin anlamda nasıl işlediğini bilmek demektir. Bu durumda bu arkadaşımızın seo işi ile uğraşmasına ihtiyacı yok gider bu bilgiyi yahoo’ya satar ve milyon $ zaten alır gider. Yok google algoritmasını çözmemişse o zaman en kibarından bu arkadaş bu taahhüdü ile şaka yapıyordur.

  • Biz firma olarak sizi hedeflediğiniz her kelimede sizi 1. sayfaya alırız.

Evet, bu arkadaşmız google algoritmasını çözdü ya artık her türlü uçabilir veya uçurabilir, siz kelimeyi seçiyorsunuz arkadaşımız o kelimeyi rezerve ediyor ve istenilen 1. sayfaya sizi alıyor.

  • Sitenize yoğun şekilde ziyaretçi göndeririz, bu şekilde hitiniz artar ve sıralamalarda da daha iyi yere gelirsiniz.

Kulağa gerçekten hoş geliyor ama bu zaten yapılamaz değil ki, öyle programlar varki siz ziyaret aralığını ayarlıyorsunuz bu bilgisayar programı istediğiniz kadar ziyaretçiyi, istediğiniz aralıklarla ilgili siteye girmiş gibi gösteriyor, daha sonra bu istatistikleri de size gösteriyorlar bakın şu kadar hit sağladık. En güzel hit doğal hittir ve bir çok yöntemle bu doğal hit hedef siteye yönlendirilebilir. Tabiki bunu parasını aldıkları insanlara hizmet vermenin ne kadar kutsal olduğunu bilen insanlar tarafından olması gerektiği gibi yapıldığını ve sonuçlarının da gayet iyi olduğunu biliyoruz, sözümüz zaten bunu böyle yapmayanlara.

Bazıları da böyle tip bir makale yazar ve o makale içinde de bir siteye link vererek seo konusunda çalışma yapan bir yerlere bağlamak, amacında “bakın biz bu üçkağıtları biliyoruz ve yazıyoruz o zaman biz daha doğrucuyuz o zaman bu vereceğimiz linkte bu şekilde kutsanmış olur” tarzında bir linkle, reklamla süslerler, yok bu yazıda öyle bir şey arayabilecekler de olacaktır ama üzeceğiz, sadece durum tespiti adına ve en azından bu konularda neler dönebileceği konusunda insanların kulağına mini bir küpe takabilmek. Peki ne yapacağız, kiminle çalışacağız ve nasıl çalışacağızda bu konuda (seo ve arama motorlarından en iyi hale getirme) yardım alabileceğiz. Kriterler çok basit, yeterki siz kazıklanmak istemeyin.

  1. Öncelikle çalışacağınız yani bu hizmeti alacağınız yerin kurumsal bir kimliğe sahip olduğuna ve gerçek anlamda bir web hizmeti veren bir firma olmasına özen gösterin.
  2. Kesinlikle bu konuda çalışmış oldukları şahıs veya firmalara ait referansları inceleyin, mümkünse referanslardaki firma yada kişileri arayıp onların memnuniyet derecelerinin ne olduğunu yoklayın.
  3. Garanti verenlerden elinizden geldiğince uzak durun, iyisiyle kötüsüyle size, sizi en iyi yere getirmeye çalışacağını söyleyen ve samimiyetine inandığınız kişiler olmasına özen gösterin. Hiç kimse size hiç bu konuda bir garanti veremez, eğer varsa ya yalancıdır, ya google kodlayıcısı ve halen çalışanıdır ki her çalışanı bile her şeyi bilemez.
  4. Her firmada olmamakla beraber mümkünse, istenen hedefe gelinmemişse ücreti iade edeceklerini taahüt edenlerle çalışın (en azından firmanın yaptığı özel msraflar haricinde kalan ki böyle bir taahhüdü olmayanlar asla kötü firma değildirler.)

Aslında bu kriterlerin tümünü barındıran firmalar hayal değil, yeterki araştırıcı olun sonuçta gidecek olan sizin paranızdır. Elimden geldiğince dilim döndüğünce iyi bir seo çalışması yaptıracak olanlara, biraz tecrübe birazda bildiklerime dayanarak birşeyler anlatmaya çalıştığım bir makale olarak algılanır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir