Google Algoritmasının Mantığı

Eğer bir web siteniz varsa o zaman mutlaka sizler de en popüler Google aramam motoruna, sitelerinizi uygun hale getirmek ve bu arama motoruna sitenizi sevdirmekle uğraşmış olmanız ve halen de uğraşıyor olmanız gayet doğal ki web de aranan şeylerin çok büyük bir yüzdesi Google üzerinden yapıldığını düşünürsek haliyle sitemize rağbeti arttırmanın en etkili yolu da bu.

Yok eğer henüz bu aşamaya geçmemiş bir web yayıncısıysanız o zaman yakında bu konularda çok başınız ağrıyacak ve gece-gündüz bu konudaki makaleleri okuyacağınız günler yakındır demektir. Aslında yapılan çalışmaların tümü izafi, çünkü Google kendi mantığını webmaster’lardan saklamak için büyük çaba gösteriyor ki insanlarda bu mantığa oynayıp hızlı yükselmelere engel olmak veya amacı dışında bu çalışmalarla sitelerin gereksiz yere hit almasını engellemek adına algoritmasında sürekli değişiklikler yapmakta.

Ciddi webmaster’lar genel olarak site tasarımından hemen sonra ele aldığı en önemli konu olarak gördüğü bu alanda yaptıkları SEO (arama motorları için optimize) çalışmalarının amacı da sırf bu mantığa yine kendi deneyim ve mantıklarıyla bakıp ortaya çıkardıkları web projelerinin çok daha erişilebilir ve alanında arama sonuçlarında 1. sayfa veya 1. sırada çıkma çabasına dayanıyor. İşte bu çalışmalara örnek teşkil edebilecek bir çalışma videosunu sizinle paylaşmak istiyorum, bu videoda Google 2008 için algoritmasına ait ipuçlarını izleyebilir ve bu bilgileri kullanabilirsiniz.

Sitemiz bu poker oyna sitesine göz atmanızı tavsiye etmektedir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir