Google Apple Savaşı

Google Android işletim sisteminin piyasaya çıkması ile beraber Apple‘ın da gerçek anlamda bir rakibe kavuşması beraberinde teknoloji savaşını da getirdi. Google CEO’su Eric Schmidt’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasına göre “hergün 200 binin üstünde Android cihazı aktif hale geliyor” sözü Apple CEO’su Steve Jobs’tan gelen açıklama ile karşılık buldu. Steve Jobs, google tarafından yapılan bu açıklamayı yanıltıcı ve gerçek dışı bulduğunu söyleyerek tartışmanın startını da beraberce vermiş oldular.

Android işletim sisteminin aktifleştirme sayısına google’ın android ile ilgili güncellemeleri yapan kullanıcıların sayısının da dahil edildiğini ve bu şekilde piyasayı yanılttığını iddia ederken google tarafı ise güncelleştirmelerin bu rakamın dışında olduğunu söyledi. Steve Jobs açıklamasında devamla günde 230 bin iOS kullanan cihazın aktive edildiğini ancak bu rakamın içinde Apple’ın yeni gözdesi iPad’in de olduğunu söyledi. Açıkçası rakamlara bakınca henüz piyasada yeni yeni tutulduğunu düşündüğümüz Google Android’in biraz rakamları ile oynanmış olabileceği izlenimi bizde de uyanmadı değil. Ancak geçtiğimiz günlerde inceleme fırsatı bulduğum andridli bir cihaz ile Google’ın daha çok eksiği olduğunu görsem de yine de çok başarılı bir işletim sistemi ortaya koyduğunu söyleyebilirim. İlerleyen zamanlarda da gelişimini sürdürecek olan Android tam anlamı ile iOS’a rakip olabilecek kalitede fakat bu kadar yaygın olarak kullanılmadığı kanaatindeyim.

Bu alandaki rekabet ve karşılıklı salvolar’ı sık sık duyacağımız Apple ve Google piyasada da hem kalitenin artmasına hem de ekonomik fiyatlara doğru gideceğini düşünerek tüketiciye yarayacak olan bu rekabetin artarak devam etmesini yürekten diliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir