Google Arama Geçmişi Nasıl Silinir

Google hesabınız açık haldeyken Google üzerinden arama yaptığınızda arama kayıtlarınız Google hesabınızın aktivite geçmişine kayıt ediliyor ki böylelikle arama deneyiminizi arttırarak bulmak istediğiniz şeyi ararken birbirinden alakasız şeylerle karşılaşmanız engellenmiş oluyor.

Bu durum tabi ki Google servisini nasıl kullandığınıza bağlı. Mesela iOS kullanıcısıysanız bu işlem sizin için pek anlam ifade etmez fakat Android kullanıcısı iseniz kayıtlarınızı tutulur ve bu işlem sizin için bir anlam ifade etmeye başlayacaktır.

Bu konuda sizlere Google arama geçmişi görüntülenir ve nasıl silinir onu anlatacağız. Böylelikle gizliliğinizi arttırarak başkalarının neler aradığınızı görmesini engelleyebilirsiniz.

Peki, Google arama geçmişinizi e zaman hatırlar?

İlk olarak şunu belirtmeliyiz, kullanmış olduğunuz cihazınızdan Google hesabınıza giriş yapmadıysanız Google arama kayıtlarınızı tutmaz, tutamaz. Eğer giriş yapmadıysanız arama geçmişinizi görüntüleyemezsiniz, bu konu sizler için pek anlam ifade etmeyebilir.

Öte yandan Google hesabınıza cihazınızdan giriş yaptıysanız arama geçmişinizi Google hesabınızda bulunan Etkinliğim bölümünden görebilirsiniz ki hesabınızla yaptığınız tüm etkinikleri buradan takip edebilirsiniz.

Eğer hesabınıza giriş yaptıysanız ve başkalarının geçmişinizde neler yaptığınızı ve neleri aradığınızı bilmesini istemiyorsanız ki sevgiliniz için hediye arıyor olabilir veya Google’da utandırıcı bir şeyler aramış olabilirsiniz, etkinlik geçmişinizi silmek sizin için en iyi çözüm olacaktır.

Google Arama Geçmişimi Nasıl Görüntüleyebilirim?

Google arama geçmişinizi görüntülemek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  1. Google hesabınıza daha önceden giriş yapmadıysanız giriş yapın.
  2. Sağ üst kısımda bulunan yuvarlak buton şeklindeki Profil bölümüne giriş yapın ve mavi renkli Hesabım kısmına tıklayın.
  3. Aşağı doğru inin ve “Kişisel Bilgiler ve Etkinlik” bölümünde bulunan “Google Etkinliğinizi Yönetin” linkine tıklayın.
  4. Açılan sayfada biraz aşağı doğru inin ve “Etkinliği İncele” bölümünde bulunan “Etkinliğim’e Git” butonuna tıklayın.

Bu sayfada Google hesabınıza giriş yaptığınızda geçmişte neler yaptığınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu sayfa sadece geçmişte neler aradığınızı değil, aynı zamanda Youtube’da neler izlediğinizi ve daha fazlasını içeriyor. Bu sayfada görebileceğiniz üzere Google servisleri üzerinden neler yaptıysanız hepsi burada mevcut.

Google Arama Kayıtları Geçmişini Toplu Olarak Nasıl silerim?

Google arama kayılarını nasıl görüntüleyebileceğinizi öğrendiğinize göre bundan sonra aktivite sayfasından kolay bir şekilde nasıl silebileceğinize bakalım. Aşağıda arama geçmişiniz üç farklı nasıl silebileceğinize dair anlatımları takip ederek geçmişinizi temizleyebilirsiniz.

Google Arama Sorgusu Öğelerini Küçük Gruplar Halinde Silme

Arama sorgusu öğelerini küçük gruplar halinde silmek için zaman tüneline gidin ve silmek istediğiniz grubu bulun ve aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Zaman tüneli öğelerinde bulunan her grubun baş tarafında bulunan başlık kısmına gidin ve sağ üstte bulunan menü butonuna tıklayın.
  2. Açılan menüde Sil butonuna tıklayın.
  3. Silmeden önce Etkinlikleriniz, Google hizmetlerini sizin için daha kullanışlı hale getirebilir. Örneğin Haritalar’da işe gidip gelirken kullanabileceğiniz daha fazla seçenek bulabilir ve Arama’da daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinin” şeklinde bir uyarı gelecek, bu uyarıdaki tiki kendinize göre seçerek silme işlemini onaylayın.

Bu bölümde bulunan arama sorgusu öğelerini böylelikle Google hesabınızdan temizlemiş oldunuz. Bundan böyle arama yaptığınızda bu sonuçlar aram çubuğunda koyu siyah harflerle görünmüyor olacak.

Belli Bir Tarih aralığındaki Google Arama Sorgusu Öğelerini Nasıl silerim?

Arama öğelerini silmek istediğiniz belli bir tarih aralığı mevcut ise, bu tarih aralığındaki öğeleri de silmeniz mümkün. Bunun için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

  1. Sayfanın en üstünde bulunan menü butonuna tıklayın.
  2. Açılan menüde “Etkinlik Silme Ölçütü” linkini tıklayın.
  3. Silmek istediğiniz tarih aralığını seçin. Alttaki açılır pencereden ise geçmişini silmek istediğiniz Google ürünlerini tek tek seçebilir veya tamamını silebilirsiniz. Orası size kalmış. En son olarak ise Sil butonuna tıklayarak dilediğiniz tarih aralığındaki geçmişinizi temizlemiş olacaksınız.

Tüm Google Arama Geçmişini Nasıl silerim?

Zaman tünelinizde bulunan tüm öğeleri nasıl silebilirsiniz?

  1. Bir önceki kısımdaki gibi yine en üstte bulunan menü butonuna tıklayın.
  2. Tarihe Göre Sil kısmından Tüm Zamanlar seçeneğini seçin.
  3. Sil butonuna tıklayın ve açılan menüye onay vererek tüm geçmişinizi temizleyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir