Google Görsel Arama Faktörü

SEO denilen sihirli kısaltmamız, web sitemize ait her şeyi içine aldığından bir tarafa fazla ağırlık verip başka faktörleri pek önemsememek sonuç anlamında bizi istediğimiz yere getirmeyecektir. Bu sebeple kağıt üzerinde yapılacaklar listesini hazırlamak ve genel yapılacakları yaptıktan sonra süreklilik arzeden yapılacak uygulamaları bu planlamadan takip etmek bize düzenli çalışma alışkanlığnı da getirecektir.

Biraz tekerleme tadında bir cümle yazmış olsam da söylemek istediğimin anlaşıldığını da düşündüğümden aynı kelimeleri tekrar etmemin sadece kompozisyon mantığına uygun olmadığı, bununda pek önemi olmadığını düşünüyorum 🙂 İşte bu yapılacaklar listemizdeki bir madde olması gereken Google Image, ya da bildiğimiz haliyle Google Resim Araması hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum. Başta da dediğim gibi SEO konusu bir bütün olarak ele alınması gerektiğinden, sitemizde kullanılacak resimler, bu resimlerin linklemesi, açıklamaları bize hem hit hem de Google sonuçlarında iyi yerlere gelmemize yarayacaktır.

Peki bu konuda dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? diye soracak olursak, bu konuda bir kaç önerimiz tabiki olacaktır. Buna bir örnekle açılım getirerek bazı kriterlerin neler olması gerektiğini de bu yolla anlamış olalım. Şu anda bulunduğunuz bu sitenin mazisi 5-6 aylık bir zamanı kapsamakta olmasına rağmen, çok fazla popüler konular işlemesemde günlük olarak 1k civarında ziyaret almakta ve bu ziyaretlerin %10-15 civarı da “Google Resim Araması” sonuçlarından geliyor, yani bu ortalama olarak 100 kişiye tekabül ediyor. Böyle bir site için de gayet normal bir sonuç, ancak bu trend sürekli artış göstermekte.

google-resim-aramasi

Google resim araması sonuçlarında iyi yerlere gelmek, normal google site arama sonuçlarında iyibiryere gelmekten daha kolay, bunun bir sebebi de resim sonuçlarında bu kadar yoğun bir biçimde rekabetin olmaması olduğu gibi, özellikle yeni webmaster arkadaşlarımızın bu konuyu fazla önemsememelerinden kaynaklanıyor. Halbuki önemli bir konu ve bir webmaster için seo her şey demek ise, bu her şey’in bir kolu da google resim araması sonuçlarında da iyi bir çalışma yapması gerektiği sonucuna bizi ulaştırır. İyi bir webmaster bilir ki, sitesinde kullandığı resimler kendi sunucusunda yüklü olan resimler olmalıdır, yine iyi bir webmaster bilir ki, kullanılan resim örnek olarak, “Peri Bacaları” resmi ise, bu resimin dosya adı da örneğin “peri-bacalari.jpg” olur. Ayrıca bu resmi bu şekilde eklerken bir de bu resime başlık koyacağı için yine başlığı da “Peri Bacaları” olur. Kod olarak görmemiz gerekirse de;

“…/peri-bacalari.jpg” title=”Peri Bacalarını Gördünüz mü?”

Bu şekilde bir resim çalışması etkisinikısa zamanda gösterecek ve resim araması sonuçlarında da iyi bir yerlere gelmek için ilk adımı atmış olacağız. Tabi “Google Webmaster Araçları” sitesindeki bir ayar olan ve google botlarını resim konusunda sitemize gelmelerini istemediğimize dair şıkkı seçmemiş olmamız gerektiğini de unutmamak gerekir. Bir çok insanın bildiği ama yine de bu bilgilere de ihtiyacı olabilecek olan kullanıcıların olduğunu bilerek hep bu yönde yazmış olduğum makalelerimden bir tanesinin daha sonuna geldik. Umarım bir tek kişiye dahi faydası dokunur ve o bir tek kişi bundan istifade ederse memnun olacağımı belirtir, bir başka makalemde görüşmek üzere hoşçakalın…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir