Google güvenlik için Windows PC yerine Apple Mac tercih ediyor

Her ne kadar ikili bir rekabet bulunsa da söz konusu güvenlik olduğu zaman en iyisi kimse onunla çalışmak daha akıllıca bir çözüm. Google’da rekabeti bir kenara bıraktı ve Windows PC yerine Apple Mac bilgisayarları tercih ediyor.

Haberin kaynağı SC Trust ve bilişim ihtiyaçlarından doğan güvenlik açıklarını en aza indirmek amacıyla böyle bir tercih yapıldığını söylüyor. Apple Mac’ler virüslerin daha az hedefi. Üstelik sadece ofislerde değil bazı sunucularında da Mac’lerden faydalanılıyor.

Hatta Apple’ın Mac müşterileri arasında oldukça dikkat çekici bir firma Google. Çünkü şirkette 43 bin adet Apple Mac kullanılıyor. Bu da Google’u, Apple’ın en büyük müşterilerinden birisi konumunda tutuyor.

google apple mac

Aslında bu Mac tercihi 2009 yılında şirketin yaşamış olduğu büyük saldırılara dayanıyor. Bu saldırılardan sonra güvenlik anlamında çok daha ince eleyen Google, bu şekilde bir çözüm bulmuş. Mac’lerin avantajı sadece kırılması daha güç olduğundan kaynaklanmıyor. Hecker’lar genelde Windows PC’lerde uzman olduklarından sistemi kırsalar bile sonrasında Apple Mac’lerle karşılacaklar ve bu cihazlar da ayrı bir uzmanlık gerektirdiği için Hacker’lara vakit kaybettirecek. Bu zaman içerisinde de Google sızıntının farkına varıp müdahale etmeye vakit bulmuş olacak. Yani işin bu boyutu da (cihaz farklılığı) güvenliğe etki ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir