Google Play Hizmetleri Hatası Çözümü

Android işletim sistemine sahip telefonlarda bazen bazı problemlerle karşılaşabilmekteyiz. Bunların çoğu yazılımsal ve Google hizmetleri ile alakalı oluyor. Bu sorunlarla karşılaştıysanız panik yapmanıza gerek yok çünkü bu sorunlar birçok kişinin başına geliyor ve kolayca çözülebiliyor.

Google Play Hizmetleri Hatası

Google Play Hizmetleri hatası birden farklı şekilde görülebilir ve birden farklı sorun olabilir. Google ile herhangi bir şey durdurulduğunda ve Google Play gibi platformlara ulaşamadığınızda bu soruna sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Bu sorunlar çoğunlukla telefon sıfırlandıktan sonra veya hafıza problemleri yaşandığında görülür. Telefonunuzda gezerken Google Play Hizmetleri durduruldu gibi bir hata alabilirsiniz, telefonunuz donabilir, kasmaya başlayabilir veya uygulamalara girmenize engel olabilir. Ayrıca güncelleme problemleri ile de karşılaşabilirsiniz. Tüm bu problemleri sorunu bularak kolay bir şekilde çözebilirsiniz. Fakat sorunu çözmeniz bir daha başınıza gelmeyeceği anlamına gelmemektedir. Ve belirteceğimiz işlemleri yapmadan önce dosyalarınızı yedeklemeyi kesinlikle unutmayın.

google play

Telefonunuzu Temizleyin

Telefonunuzdaki fazla verileri temizleyebileceğiniz bir program edinin. Bu tür programları internet üzerinden .APK olarak indirebilirsiniz. Depolama alanınızın ne kadar boş olduğunu kontrol edin ve olabildiğince boş olmasına dikkat edin. Telefonunuzda bulunan fotoğraf, video gibi içerikleri SD kartınıza veya başka depolama birimlerine aktarın. Böylece telefonunuzda oldukça boş alan elde edebilirsiniz. Durum böyle olunca Google Play Hizmetleri daha stabil çalışarak güncellemeleri yapabilir ve bir süre sonra bu hatayı vermemeye başlayabilir. Telefonunuz dolu değilse başka yöntemleri denemeniz gerekebilir.

Telefon Güncellemeleri

Bazen telefon üreticileri hatalı güncellemeler sunabiliyorlar. Bunun yanında telefonunuza herhangi bir güncelleme atılırken yarıda kesilmiş veya zorla kapatılmışsa böyle problemlerle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Bunu düzeltmenin yöntemi yeni bir Android yazılımı kurmak veya mümkünse yazılımınızı eski haline döndürmektir. Bunu yapabilmek için detaylı bir format bilgisine ihtiyacınız bulunmaktadır. O yüzden böyle bir sorun yaşadıysanız bilen birine başvurmanızda yarar vardır.

Hesap Ayarlarınızı İnceleyin

Bazen Google kendi içinde eşitleme problemleri yaşayabilmektedir. Böyle bir problemle karşılaşmanız halinde telefonunuzdaki tüm hesaplardan sırasıyla çıkış yapın. Daha sonrasında farklı bir hesapla giriş yapmayı deneyin. Böylece bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Unutmayın, hesabınızdan çıkış yaptığınızda kayıtlı olan tüm verileriniz hesabınızla birlikte gidecektir. Tekrar giriş yaptığınızda erişememe gibi problemlerle karşılaşmamak için yedeklemenizi mutlaka yapın ve şifrenizi unutmayın.

Son Çare Format

Yukarıda bahsettiğimiz hiçbir şey işe yaramadıysa yapmanız gereken şey telefonunuzu sıfırlamaktır. Sıfırlamanın işe yaramadığı durumlarda yeni bir yazılım yüklemeniz gerekmektedir. Güncelleme başlığı altında da belirttiğimiz gibi bunu bilen kişilerin yapması gerekir. Kesin çözümdür ve geri dönüşü bulunmamaktadır. Hiçbir yöntem sorununuza çözüm bulmadıysa uygulamanız gereken yöntem budur.

Bu tür yazılımsal arızalar herkesin başına düzenli olarak gelmektedir. O yüzden endişe yapmak yerine çözüm yollarını iyice inceleyerek uygulamaya çalışmak gerekir. Umarız siz de bu probleminizi en kısa süre içerisinde giderirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir