Google Play İndirme Bekleniyor Hatası ve Olası Çözümleri

Google Play Store Android ile çalışan cihazlarda uygulama yüklemek için kullanılan resmi bir servistir. Eğer sizde yükleme bekleniyor hatası ile karşılaşıyorsanız o zaman çözüm için doğru yerdesiniz.

Google hesabı ile giriş yaparak ücretsiz ya da ücretli birçok uygulamaya erişebilirsiniz, bu uygulamalar içinde dilediğinizi hemen indirebilirsiniz.

Android cihazınızı satın aldığınızda Google hesabınızı kullanarak uygulama indirmek için en etkili ve hızlı yollardan birisi de Google Play hizmetini kullanmaktır.

Bunun dışında da APK diye tabir edilen üçüncü parti yazılımları da Android cihaza yüklemeniz mümkün oluyor ancak bu durumda kaynağı belli olmadığı için buuygulamalar telefonunuza casus uygulamalar yükleme olasılığınızı arttırmaktadır.

Android için en güvenli ve etkili yöntem Google Play üzerinden uygulama yüklemektir. Ancak bazı kullanıcılar için bu da bir sorun olabilmektedir. Mağazadan indirme yaparken “Google Play İndirme bekleniyor” hatası alırlar ve bir türlü uygulamayı indiremezler.

O zaman bunun çözümü tam olarak ne olmalıdır, bu durumda ilk olarak kontrol edilmesi gereken şey Ağ bağlantısının olup olmadığıdır, mağazadan uygulama indirmek için geçerli bir internet bağlantısına ihtiyaç vardır, bu olmadığı zaman uygulama indirmeniz beklemede kalabilir.

Eğer ağ bağlantınız varsa ve aynı hatayı alıyorsanız, o zaman deneyeceğiniz diğer bir çözüm yoluda, Google Play uygulamasının önbelleği ve Verilerini temizlemektir.

Google Play Önbelleği Temizleme

Bunun için telefonunuzun Ayarlar kısmına girmeli ve buradan Uygulama yöneticisi bölümün erişmeniz ve Google Play uygulamasını bulmanız gerekmektedir.

Daha sonra uygulamad ayer alan seçeneklerden Veri kullanımı bölümünden Önbelleği ve verileri temizle seçeneğini kullanarak uygulamanın verilerini temizlemeniz gerekmektedir.

Bu şekilde telefonunuzu yeniden başlatarak tekrar uygulama indirmeyi deneyeiniz, sorun muhtemelen çözülecektir, çözülmediği taktirde aşağıdaki diğer seçeneği deneyin.

Android Sürümü Güncelleyin

Android işletim sistemi için güncellemeyi yapın, telefonunuzun desteklediği en son sürüm Android’i çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol edin ve Ayarlar> Güncellemeler kısmından yeni bir sürüm güncellemesi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Telefonunuzu Sıfırlayın

Telefonunuz kararsız kalmış veya yazılımsal bazı hatalar ile karşı karşıya kalmış olabilir, bu durumda yapılması gereken en iyi seçenek, telefonu sıfırlamaktır.

Telefonunuzu sıfırlamadan önce tüm verilerinizi yedeklemeniz önerilir, telefon sıfırlandığında tüm verileriniz silineceği için, veri kaybı yaşamamak için bunu hatırlatmak isteriz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir