Google Play’de İran’a yöneldi

ABD‘nin İran’a teknolojik cihaz ve bilgisayar ihracatına engelleri kaldırmasının ardından politikalarında ufak değişikliklerle yaparak yönünü bu ülkeye çevirmeye başladılar. Obama’nın çağrısıyla ABD Maliye Bakanlığınca kaldırılan yasakla, teknoloji devi firmalara devlet tarafından açıklamalar da yapıldı. Bu destekle birlikte de hepsi teker teker hazırlıklarını yapmaya başladı.

Apple hemen girişimlerine başlayıp İran‘a Mac ve iOS cihazlarının ihracatı konusunu ele almıştı. Size duyurduğumuz bu haberin ardından şimdi de Google cephesinden bir girişim olduğu haberi geldi. Google Play‘in de İran’da faaliyete geçeceği duyruldu. Mobil platformların tüm dünyada yaygınlaşması Google Play’in de bu ülkede var olmasını gerektiriyor. Ancak yazılımcıların İran’dan para kazanması yine mümkün olmayacak. Konsoldaki değişikliklerle yazılımcılar sadece İran için uygulamalarını ücretsiz hale getirebilecekler. Bu da o ülkede yayında olmak isteyen yazılımcılar için fırsat gibi görülebilir.

google play iran

Amerika’nın İran’a fiziki donanım ve ticari yazılım ihracatına engelleri kaldırması, birçok dev şirketin de önümüzdeki günlerde İran pazarında yer almak isteyeceğini gösterecektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir