Google reklamlarında resminizi kullanmaya başlıyor

Google da bir zamanlar facebook reklamlarında olduğu gibi sizin profil resminizi kullanmaya başlıyor. Bununla ilgili çalışmalar tamam. Hesabınızda gerekli “tik” lerde atılmış durumda. 🙂 Bundan nasıl kurtulacağınızı öğrenmeki istiyorsanız; doğru yerdesiniz.

Reklamlarda resminizin görünmesi belki problem oluşturmaz diyebilirsiniz. Ancak reklamın türü bu tercihinizin değişikliğinde büyük rol oynayabilir. Cinsellik içeren, kumar, iç çamaşırı vs gibi belki istemeyeceğiniz reklamlarda profiliniz boy gösteriyor olabilir. 🙂

Google reklamlarında profil resminizin görünmesini istemiyorsanız, yapmanız gereken çok basit;

google+ profil resmi Paylaşılan Öneriler

1.Adım: Google+ üye profilinizin veya kendinize ait bir google+ sayfasının Ayarlar (settings) kısmına girin. (Ayarlar kısmını bulamıyorsanız sayfanızın sağ üst kısımdaki profil resminize tıklayın ve ayarlar’a gelin.)

2.Adım: Ayarlar sayfanızda Paylaşılan Öneriler (Shared Endorsements) kısmını bulun ve yanında “açık” konumda olan yeri hemen yanındaki bağlantıyla “düzenle” tıklayın.

3.Adım: Gelen sayfanın en alt kısmında “Bu Sayfa’nın etkinliğine bağlı olarak Google, Sayfa’nın adını ve profil fotoğrafını reklamlarda görünen paylaşılan önerilerde gösterebilir.” yazısının yanındaki tik işaretini kaldırıp kaydet deyin ve çıkan küçük penceredeki eminmisiniz? sorusuna “devam” deyin.

Hepsi bu. Artık google reklamlarında resminiz yer almayacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir