Google Toplu Taşıma Araçlarının Yoğunluk Bilgisini Verecek

Dünya çapında milyonlarca internet kullanıcısına çeşitli alanlarda hizmet veren Google, yenilikler yapmaya devam ediyor. Son güncelleme ile Haritalar uygulamasında toplu taşıma yoğunluğu hakkında bilgi vermek amaçlanıyor. Bu özellik ile toplu taşıma araçlarının nerede olduğuna ve ne kadar kalabalık olduğu gibi bilgilere erişilebilecek.

Daha çok arama motoru hizmetiyle bilinen Google, özellikle Android işletim sistemini de satın almasıyla birlikte birçok alanda hizmet vermeye başlamıştı. İnternet ortamında mail, harita, bulut hizmeti, video vb. birçok alanda hizmet veren şirket, verdiği hizmetleri olduğu gibi bırakmayarak sürekli olarak güncellemeler ile geliştiriyor. Son olarak ise “Haritalar” uygulaması üzerinde çalışmalar yaptığı bilgisini kullanıcıları ile paylaştı. Bu güncelleme ile birlikte Google Haritalar üzerinden toplu taşıma kullanan kişilere yönelik olacak.

Google’ın şuanda odak noktası haline getirdiği yeni özellik ile birlikte Haritalar uygulaması kullanıcıları toplu taşıma sistemleriyle ilgili detaylı bilgilere sahip olabilecekler. Bu sistem ile toplu taşıma araçlarının nerede olduğu ve yoğunluk oranıyla ilgili bilgilere kolaylıkla uygulama üzerinden erişim sağlanabilecek. Aynı zamanda otobüs güzergâhlarında bulunan yoğunluk ile ilgili bilgiler ile birlikte kullanılacak olan özellik ile birlikte artık kullanıcılara daha sağlıklı tahmini varış süresi verilebilecek.

Google’ın Haritalar uygulamasına bu özellik öncelikli olarak 200 civarı şehri kapsayacak. Şirket Amerika’da bulunan büyük New York gibi büyük şehirlerin yanı sıra birçok küçük şehrin de güncelleme kapsamına alınacağına dikkat çekti. Ancak tam olarak geniş çaplı bir liste paylaşılmış değil. Amerika bölgesi odaklı çalışacak yeni özelliğin diğer ülkelerde de zaman içerisinde aktif edileceği ise verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir