Google’dan 2 Patent Başvurusu : Yüz Tanıma ve Mobil Cihaz Arka Panel Dokunmatiği

Google Android sistemlere desteğini sürdürüyor. Rekabeti de körüklüyor. Apple ile bu yeni patent başvuruları ile yarışacağını gösteriyor. Yeni patent başvuruları ile bizlere teknolojide ne gibi yeniliklerin olacağı konusunda da az çok bilgi veriyor. İşte yeni başvuruları: Android cihazlar için yüz tanıma özelliklerini kapsayan patent ve akıllı telefon ve tabletlerde arka panel dokunmatiği için patent.

Mobil Cihaz Arka Panel Dokunmatiği Patenti, mobil cihazı kullananların bir e-kitabın sayfalarını çevirmesini, fotoğraflar galerileri arasında geçiş yapmasını, web sayfasında sonraki sayfaya geçmesini ekrana dokunmadan yapabilmesini içeriyor.  Ekrana dokunmadan arkadaki panele yapacağı basit bir dokunuş ile geçiş imkanı verilmesi planlanıyor. Kısacası sayfa değiştirmek, ekranda ilerlemek gibi işlevler için ekrana dokunmak zorunda kalmayacaksınız.

Arka panel dokunmatiği

Android cihazlar için yüz tanıma özelliklerini kapsayan patent; aslında zaten var olan patente ekler sunuyorç. Yüz tanıma zaten belli oranda kullanılıyor.  Yüz tanıma sistemlerinde var olan sıkıntıları gidermek için yapılan çalışmalar için bir patent bu. Patent ile sadece yüz tanıma değil yüz tanımada yaşanan problemleri önleyici özellikler de içermekte. Patent diğer yüz tanıma buluşlarını ve bunların akıllı telefonlarla tabletler için çalışabilecekleri sistemi tanımlanmış ama bu çalışmaların henüz ne olacağı konusunda bir bilgi yok. Apple cihazlarda kullanılan “face lock” yararlı mı yoksa sadece bak benim telefonum bunu da yapıyor deyip hava mı atmamızı sağlıyor diye düşünürken aslında yüz tanıma ile ulaşılması düşünülenin güvenlik sektörü olacağı açık.

Yüz tanıma teknoloji

Her iki patent başvurusunda Google elbette teknolojik yenilikler için Apple ile yarış halinde. Benzer patent başvurularını Apple’da yapmakta. Sanırım biz kullanıcılara düşen bu rekabet sonunda kullanılabilir yeni teknolojilerin bizim cihazlarımızda da hizmete girmesini beklemek. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir