Google’dan Müzik Servisi Geliyor

Google’dan ilginç bir uygulama daha geliyor. Apple’ın müzik yayını yapmak için müzik servisi üstünde çalışmaları yaptığı haberleri dolaşırken, Google’ın da atak olarak müzik yayını servisi üzerinde çalışmalarının olduğu haberi geldi.

Google_Music

The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, arama devinin Android birimi, büyük müzik şirketleri ile anlaşmalar yapma yoluna gitmek için çalışıyor ve ücretli bir müzik yayını servisi yapma hazırlığındalar.

Öte yandan, Google’ın Youtube servisi tarafından müzik lisanslarının diğerlerinden ayrılarak müzik videolarının ücretli bir şekilde izleneceği bilgisi piyasalarda dolaşıyor.

Bunun yanı sıra, Apple’ın da benzer bir çalışma üzerinde olduğu, Pandora tarzı bir servisle müzik hakları üzerinde çalıştığı bilgisi yer alıyor.

Şu bir gerçek ki, müzik servisi piyasası gün geçtikçe daha kalabalıklaşıyor. Apple müzik lisansları üzerinde çalışmasının sebebi de bu olarak görülüyor. Keza bu piyasanın getirisi zamanla daha fazla olacak gibi görünüyor. Bloomberg ve The New York Times gazetelerinin haberlerine göre, bu çalışmalar yıl sonunda gerçekleşmeye başlayacak.

Öyle görünüyor ki, teknolojinin iki devi yine bir kulvarda kafa kafaya gelecek ve büyük bir rekabet yaşanacak. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar dünyasındaki rekabetleri bunların yanı sıra müzik, film, kitap ve uygulama dünyasında da devam ediyor.

Kimin müzik servisini ilk olarak hayata geçireceğini dört gözle bekliyor olmakla beraber, ilk gelenin ezici bir üstünlük kuracağını düşünüyoruz.

Hangi özelliklerin bunması sizi hangi servise çekecek? Daha uygun fiyat? iOS ve Android ile daha iyi uyumlu olması? Karar sizin..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir