Güdümlü erişim nedir? Nasıl kullanılır?

Aslında eski sürümler için Elmadoktoru üzerinde kısaca değinilmiş bu konudaki yazıya ulaşabilirsiniz. Şayet iOS’in eski sürümlerinden birini kullanıyorsanız anlatacağımız ayarların arasında ufak değişiklikler görebilmeniz mümkün olacaktır. Apple’ı en çok sevmemin temel nedenlerinden birisi de ince düşünürlüğüdür. Güdümlü erişim seçeneği de hiç şüphesiz bunların arasında yer alıyor. Kullanım alanı her ne kadar geniş olsa da güdümlü erişim kısacası bizim istediğimiz uygulamadan telefonun çıkmamasına yardımcı olur.

Yani cihazınızı eğer bir ufaklığın eline vereceksiniz, oyun için ayar yapabilir ve bu yaptığınız ayardan sonra da belli bir süre tahin edebilirsiniz. Bu süre dolduktan sonra ise ufaklıkların oyun keyfini bölebilirsiniz. Sadece bu değil, cihazınızdan sadece müzik dinleyeceğini söyleyen bir arkadaşın samimiyetine güvenmediğinizde de onun daha başka şeylerle uğraşmasını engellemek için güdümlü erişimden faydalanabilirsiniz. Kısacası güdümlü erişimi kullanarak yapabileceklerinizin tamamı sizin hayal gücünüz ile sınırlı fakat ben en popüler kullanımlarına örnek verdim. Güdümlü erişimi nasıl ayarladığımızı da bir örnek ile birlikte görelim;

1.Adım

Cihazınızın ana ekranından Ayarlar daha sonra da Genel sekmesine giriş yapın.

2.Adım

Erişebilirlik sekmesinden aşağıda Öğrenme başlığının hemen yanında yer alan Güdümlü Erişim seçeneğini aktif edin.

3.Adım

Buradan ilk olarak güdümlü erişim için gerekli basit ayarları yapabilirsiniz. Eğer uygulamaların içerisinden çıkmak için parola koymak istiyorsanız, bu alandan parola ayarlayabilirsiniz. Aynı şekilde eğer bir uygulama için kullanılacak süreyi tahin edecekseniz de alarmı ayarlayarak güdümlü erişimi daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

4.Adım (Güdümlü erişim nasıl aktif edilir?)

Bu aşamadan sonra artık güdümlü erişimi aktif etmeniz gerekiyor. Bunun için istediğiniz bir uygulamaya giriş yapın, giriş yaptıktan sonra iPhone’un ana ekran düğmesine üç kere hızlıca arka arkaya basın. Karşınıza güdümlü erişim seçenekleri çıkacaktır. Buradan hem süre sınırı ayarlayabilir hem de dilerseniz parola ayarlamasını gerçekleştirebilirsiniz. Tabii, ayrıca güdümlü erişimin diğer ayarlarına da göz atıp kişiselleştirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir