Haftanın iOS Uygulamaları

2015’in ilk ayının bitmesine sayılı günler kaldı, aranızda 2015’in yeni uygulamalarını keşfedenler var mı? Eğer iPhone’unuzla yeni uygulamaları kullanarak vakit geçirmek istemiyorsanız büyük sıkıntı var demektir.

Bu hafta App Store’a birçok yeni uygulama ve oyun geldi ve vakit geçirmek için bunlardan bazılarınızı iOS cihazlarınıza kurarak kullanacağınızı düşünüyoruz.

The LEGO Movie Video Game

The-LEGO-Movie-Video-Game

LEGO filminin izleyenleriniz olduysa bu oyunu da muhtemelen seveceksiniz. Yetişkinlerin bu filmi neden sevecekleri ve neden izlemeleri gerektiği sorusu aklınıza gelebilir fakat izledikten sonra filmin tamamen zekâ dolu olduğunu göreceksiniz. Geçtiğimiz hafta içerisinde bu filmin oyunu App Store’da yerini aldı ve kullanıcıların Master Builder yani Ustabaşı olma aşamasında yarışma, uçma ve dalma yetkilerini kullanarak ilerlemeleri esasına dayanıyor. Bozuk paralar gibi LEGO parçalarını biriktirin ve inşa sayfalarını bularak karakterlerinizin özel LEGO nesnelerini üretmelerinin sağlayın. 3 boyutlu macera seviyelerine ek olarak, oyuncular bitmek bilmeyen koşu tarzı oyunları oynayarak büyük skorlar elde etmeyi hedeflemeliler. The LEGO Movie Video Game oyunu App Store’da 4.99 dolar fiyatından satılmakta.

Dragon Quest V

Dragon-Quest-V

Square Enix firması, Dragon Quest oyununun serisini iOS platformu için geliştirerek yenilerini çıkarmaya devam ediyor. Hemen her ay yeni bir kurulum App Store’a eklenmeye devam ediyor. Bazı kişiler bu oyunun orijinalinin kahraman biriktirme oyunu olan Pokémon oyunu olduğunu iddia edebilirler. Dragon Quest V oyununda kullanıcılar epik bir maceraya atılıyorlar ve amaçları vahşi dragonları evcilleştirerek onları sorgulamaya alıyorlar. Tipik Dragon Quest macerasına ek olarak oyuncular çok meşhur olmayan Nintendo DS mini oyunu olan “Bruise the Ooze” oyununu da deneyimleyecekler. Dragon Quest V oyunu App Store’da 14.99 dolar fiyatından satışa sunulmuş.

Everest : Audio Looper

Everest-Audio-Looper

Bu ses örnekleme uygulaması ile birlikte, ses kaydı yapabilir, sesleri oynatabilir ve eşsiz ve ilginç seslerle miksler yapabilirsiniz. Özel senkronizasyon özelliği kullanıcılara süre kısıtlaması olmadan farklı uzunlukta ses döngüleri oluşturmanızı sağlar. Çoklu dokunma özelliği destekli dalga formunu kullanarak döngülerin uzunluk, konum ve yön işlemlerini yapabilirsiniz. MIDI kontrol uygunluğu ve dört sesli giriş/çıkış desteği ile birden fazla müzisyenseniz dört farklı kanala kadar kendi döngülerinizi oluşturabilirsiniz. Kendi seslerinizi de destekleyen uygulamalara da yollamanızı sağlayan Everest: Audio Looper uygulaması App Store’da 9.99 dolardan satılmakta.

Yak Dash: Horns of Glory

Yak-Dash

Yana doğru kaydırma tabanlı oyunlardan iOS cihazınızda yeteri kadar yoksa sizler için geleneksel Tibet Yak yarışı oyunu App Store’da yerini aldı. Oyun içerisinde dört farklı dağ bölümünde 17 seviye mevcut. Donmuş tundra içerisinde buz bloklarını parçalamalı, yemyeşil düzlükler arasından duyulmamış yüksekliklere çıkın ve kuru çölde şaşırtıcı ustalık göstermelisiniz. Yak motorlarını çalıştırmak için elmaları toplamalı ve böylece hızınızı tetiklemelisiniz. Bozuk paraları toplayın ve daha yüksek puanlar kazanın ve aracınızla kahramanınızı geliştirin. Yak Dash: Horns of Glory oyunu App Store’da 1.99 dolardan satılmakta.

CZ App for iPad

CZ-App-for-iPad

Dijital müzik kaydı yapanlar için mükemmel bir uygulama daha App Store’da yerini aldı. Casio tarafından iPad tabletleriniz için firmanın CZ-101 dahil en popüler sentezleyicilerini içeren uygulaması dört bölümden oluşan faz distorsiyonu içeriyor ve 36 dalgadan farklı sesler oluşturmak için parmaklarınızı kullanmalısınız. Farklı klavyeler de ekleyebileceğiniz uygulamayla bu sayede farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. CZ App for iPad uygulaması App Store’da 19.99 dolar fiyatından satılmakta.

Murder in the Hotel Lisbon

Murder-in-the-Hotel-Lisbon

PC tıklama oyunlarından bir tanesi olan kahramanımız Harken düşük çözünürlüklü pikselleriyle iOS platformunda yerini aldı. Oyuncular kanıtları bularak kafa karıştırıcı durumları çözerek mistik dedektif rollerini ele alarak ne olaylar döndüğünü bulmaya çalışmalılar. Polis müdürü Garcia’ya yardım etmek için esprili suçluların cevaplarını dinleyin ve suçluyu bulmaya çalışın. Bu macera oyununda kan ter içinde kalacak ve büyük zevk alacaksınız. Murder in the Hotel Lisbon oyunu App Store’da 2.99 dolardan satılmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir