Haftanın iOS Uygulamaları

iOS uygulamaları ve oyunları açısından muhteşem bir haftayı daha geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta boyunca sadece mükemmel başlıklar yer almadı aynı zamanda birçok favori uygulamanın da güncellemeleri yayınlandı fakat tabi ki konumuzda güncellemelere yer vermeyeceğiz. iPhone, iPad veya iPod Touch’unuzda yeni uygulamalara yer açtıysanız, bu haftanın uygulamalarına yavaş yavaş göz atmaya başlayalım.

Odd Bot Out

Odd-Bot-Out

Bu eğlenceli minik yapboz (puzzle) oyununu oynarken gülücüklerinize hâkim olamayacaksınız. Kare şeklindeki robot çocuğu karmaşık engellerin üzerinden hiçbir kareyi atlamadan zor bir yolculuğa çıkarmanız gerekiyor. Etrafında yatan farklı objeleri kullanarak oyuncular adınlar ve köprüler oluşturarak kare adamımıza yardım edecekler. Küçük boyundan dolayı Odd Bot’un yüksek engelleri tırmanmak ve mekanik platformları geçebilmek için farklı yollara başvurması gerekmekte. Minimalist teması her şeyi daha iyi yapmakta diyebiliriz. Odd Bot Out uygulaması App Store’da 3.99 dolardan satılmakta.

Clicker X

Clicker-X

Bu basit faydalı uygulama ile herhangi bir şeyi kaç kere yaptığının kaydını tutmak ihtiyacı duyan kişilerin bu işlevi görmesi amaçlanmış. Örneğin bir etkinlik süresince bir kapıdan kaç kişinin geçtiğini hesaplamak istiyorsunuz, bu uygulamayı kullanabilirsiniz. (katılım sayısını ölçmek için) Aynı kişiyi birden fazla kere saydığınızda tekrar rakamı düşürebilme kabiliyeti de mevcut, bundan dolayı yeni projeye başlama konusunda herhangi bir endişeye düşmenize gerek yok. Uygulamanın ileri doğru sayma özelliğinin yanı sıra bir sayıdan geriye doğru sayabilme özelliği de mevcut. Clicker X uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Evoland

Evoland

Bu rol oynama oyunu şimdiye kadar Steam üzerinde bulunmaktaydı. Bu hafta itibariyle iOS platformunda da yer almaya başladı. Oyuncular kromatik bir çevrede kısıtlı grafiklerle oyuna başlıyor. Oyunda ilerledikçe oyun da evrim geçiriyor, yeni elementlerin kilidini açıyorsunuz, örneğin oyun 8 bit görüntüden 18 bit grafiklere geçiyor. Oyunun sonunda oyunu artık 3 boyutlu olarak oynamaya başlıyorsunuz. Tur tabanlı savaş oyunları gibi şeylerin kilidini de açmalı ve bu savaşlar süresince parti elemanlarını da eklemelisiniz. Tipik RPG oyunları gibi dünyayı kurtarırken savaşmalı, ganimet kazanmalı ve devasa haritayı keşfetmelisiniz. Evoland oyunu App Store’da 0.99 dolardan satışa sunulmuş.

Dreamdays: Count Down to the Days that Matter

Dreamdays

Bu hafta geriye doğru sayma uygulamalarının haftası galiba. Bir kullanıcı tarafından yapılan bir yorumda, Mac bilgisayarında en yakın arkadaşının evlilik tarihine kalan günü geriye doğru saydığı, iPhone’ununda gelecek tatiline geriye doğru saydığı, iPad’inde ise Star War’un gelecek bölümüne gün saydığını belirttiğine şahit olduk. Özellikle Bildirim Merkezi widgeti içeren geriye doğru sayma uygulamalarının da daha çok ilgi gördüğünü görüyoruz ki bu uygulamada ikisi de mevcut. Birden çok olay için kurulum yapabilirsiniz. Altı farklı kategori mevcut dilerseniz onları kullanabilirsiniz, (tabi ki İngilizce) dilerseniz de kendi kategorilerinizi oluşturabilirsiniz. Bildirimler size geriye doğru saydığınız olayda ne kadar süreniz kaldığını bildirecektir. Uygulamanın çekici bulanık teması da kullanmanız için sebeplerden bir tanesi. Dreamdays: Count Down to the Days that Matter uygulaması App Store’da 0.99 dolar fiyatından satılmakta.

Ammo Pigs

Ammo-Pigs

Bu akiyon tabanlı platform oyunu daha önce GameBoy (Tetris) ile oynadığımız oyunları anımsatıyor. Ammo Pigs oyununda amaç iyi donanımlı silahlı bir domuzu kontrol etmek. Ekranda bulunan okları kullanarak hareket edebilir ve A / B / Y tuşlarıla aksiyona geçebilirsiniz. Oyun içerisinde kötü karakterler makine parçalarıdır ve domuzları salama çevirmek için uğraşıyorlar. Kötü adamlardan birini öldürdüğünüzde para kazanacaksınız ve satış makinesinde parçaları, silahları ve daha fazlasını tamir etmekte kullanabilirsiniz.

Midnight Star

Midnight-Star

İlk insan vurma oyunu olan Midnight Star’da böcek, mermi ve patlayıcılara aşina olacaksınız. Oyuncular bir ortamdan başka ortama geçmek suretiyle verilen görevleri tamamlayacak ve takıma destek olmuş olacak. Uzaylı ataklarına karşı yolunuza geleni vurmalı, deneyim kazanmalı ve yeni ve mükemmel silahları satın almalısınız. Öte yandan dünyanın her tarafından tüm oyunculara karşı çevrimiçi olarak multiplayer olarak oynayabilirsiniz. Midnight Star oyunu App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir