Haftanın iOS Uygulamaları

Apple’ın 9 Mart’ta yapılacak olan etkinliği duyurmasının ardından aslında yeni oyun ve uygulamalara odaklanmak biraz güç oldu. Yine de haftalık etkinliğimizi yaparak sizler için bu uygulama ve oyunları derlemeye çalıştık.

Bundan böyle listelerimiz Apple Watch destekli uygulamaları da içermeye başlayacak. Tabi ki henüz bu konuda henüz bir gelişme olmadığından dolayı bu hafta da klasik uygulamalarımızla devam edeceğiz.

iSelfie Two

iSelfie-Two

Net konuşmak adına söyleyelim, eğer telefonunuzun ön kamerasını açıp da Özçekim yapmıyorsanız, çektiğiniz şeyin adı resim değil “fotoğraf”tır. Fakat anlam biliminin dışına çıktığımızda, bu uygulama ile iki iPhone’u birbirine bağlayarak birini çekim için kullanırken diğer telefonu da uzaktan kumanda gibi kullanmanızı sağlıyor. İki kamerada da vizör ön izlemesi mevcut bu saede diğer kameranın çekim alanını elinizdeki telefondan görmeniz mümkün. Bu kontroller sayesinde video çekimi ve fotoğraf çekimi yapabilir, AE/EF ayarını yapabilir ve beyaz dengesini ayarlayabilirsiniz. Ek olarak zamanlayıcıyı ayarlamanız mümkün ve çoklu fotoğraf çekimi de yapabilirsiniz. iSelfie Two uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Icetris

Icetris

Bu Retro stil pixel partisinde, oyuncular ekranın altında bulunan prizlere dokunarak yukardan düşen cisimlerle eşleştirme yapmaya çalışmalılar. Örneğin, balığın balık kabına ihtiyacı varken, örümceğin ağlara, sabunun küvete ihtiyacı var. Buz kovaları düşen buzları yakalamak için kullanılmakta. Üç kolondan düşen cisimler mevcut ve sizin amacınız düşen cisimleri doğru yerlere yerleştirmek. Eğer yavaş kaırsanız oyun biter, hızlı davranmalısınız. Oyunun oynanışı oldukça basit. Kilidinin açılmasını bekleyen altı seviye mevcut. Her seviyenin farklı bir teması var. (Sevgililer günü ve yılbaşı vb gibi) Bir sonraki seviyenin kilidini açabilmek için sizden istenen puanı yakalamanız gerekmekte. Icetris oyunu App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

FontLab

FontLab

Telefonunuzla SMS yazarken kullandığınız font olan Helvetica Neue fontundan sıkıldınız mı? Daha farklı fontları kullanabiliyor olmak istemez miydiniz?Herhangi bir kısıtlama olmadan dilediğiniz fontu kullanarak yazı yazmayı elbette istersiniz değil mi? Bu uygulamayla birlikte bu dileğiniz de gerçek oluyor ve dilediğiniz fontu kullanarak yazı yazmak artık sizin elinizde. Seçilmeyi bekleyen 10 farklı yazı fontu mevcut. Şöyle ki, üçüncü parti klavye uygulamasını telefonunuza kuruyorsunuz ve dilediğiniz fontu kullanmaya başlıyorsunuz. FontLab uygulaması App Store’da 1.99 dolardan satılmakta.

Echo Dawn

Echo-Dawn

Geleneksel RPG tarzındaki bu oyunla birlikte yola düşün ve macera partisine katılın. Partiniz için üyelerinizi seçin ve onların becerilerini kişiselleştirin.  Önerimizi, 6 becerinin üçü üzerine odaklanırsanız, ninjanız bira yavaş kalacaktır fakat vuruşları oldukça sert olacaktır. Bir başka seçeneğiniz ise ninjanızı hızlı ve çevik yapmak olabilir, bu durumda da biraz zayıf olacaktır. Tabi ki karar sizin. Oyun içerisinde yedi farklı sınıf ve dört farklı kabiliyet ile yüzlerce farklı madde mevcut. Yolculuğunuz boyunca dolaşırken onlarca düşmana denk geleceksiniz. Kahramanlarınızı hızlı, güçlü veya defansif yönü güçlü olacak şekilde yetiştirmeniz gerekmekte. Echo Dawn oyunu App Store’da 3.99 dolardan satılmakta.

WakeMeUpNear

WakeMeUpNear

Hiç uyuyakaldığınız için otobüste durağınızı kaçırdığınız oldu mu? Veya metroda kitap okurken inmek istediğiniz durağı kaçırdınız mı hiç? Eğer böyle durumlarla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, bu araç uygulaması nerde durmak istediğiniz konusunda durmak istediğiniz yerde sizi uyaracak. Evinizin konumunu veya inmeyi planladığınız yerin konumunu girerek telefonunuzun mevcut konumunuzu takip ederek işaretlediğiniz konumda sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Bildirim uyarılarını kişiselleştirerek ister hafif bir uyarı, isterseniz de şiddetli bir uyarıyla telefonunuzun sizi ikaz etmesini sağlayabilirsiniz. WakeMeUpNear uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Striker Arena

Striker-Arena

Şimdiye kadar hiç Vikingler, Gladyatörler veya Samuray savaşçılarının Amerikan futbolu oynadığını düşündünüz mü? Bundan böyle bu konuda düşünmenize gerek kalmadı (bazı kişiler düşünüyor olabilirler). Bu oyunda epik alanlarda savaşçılarla diğer savaşçılar karşılaşıyorlar. Amaç topu gole çevirmek amacıyla mücadele etmek. Gole ulaşabilmek için özel becerilerinizi kullanın. Oyun içerisinde faul yok, dilediğiniz gibi savaşabilirsiniz. Striker Arena  oyunu App Store’da 2.99 dolar fiyatından satılmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir