Haftanın Uygulamaları

Geçtiğimiz haftanın aksine, bu hafta uygulama ve oyun açısından oldukça verimli bir haftaydı. Konsol kalitesinde yeni gelen oyunların yanı sıra, daha önceden favorimiz olan bir takım uygulama ve oyunlar geniş güncellemelerle birlikte çok daha iyi bir seviyeye ulaştı. Radarınıza daha önce girmeyen yeni bir şeyler bakmak ve indirmek istiyorsanız sizler için üzerinde konuşmaya ve indirmeye değer yepyeni uygulama ve oyunları derledik.

haftanin-ios-uygulamalari

Overglide

Overglide

Aslında Overglide, çok ciddi bir oyun olmasa da, bildirim merkezinden direk olarak oynanabiliyor olmasıyla, kısa boşluklarda rahat bir şekilde oynayabilir ve vakit geçirebilirsiniz. Basit uçuş oyunu olan Overglide, iOS 8 cihazınızda kilitli ekrandayken bile oynayarak kendi yüksek rekorunuzu aşabilmek için çabalayacağınız ve hoş vakit geçirebileceğiniz bir oyun. İlk olarak oyun içerisinde arkaplan ve blokların tipini seçin ve daha sonra Bildirim Merkezi’ne giderek Bugün sekmesinden kâğıttan uçağınızı uçurmaya başlayın. Game Center bağlantısı sayesinde dünyanın her yerinden diğer oyuncularla puan bazında yarışın. Overglide oyunu App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

 Crystal Siege HD

Crystal-Siege-HD

Epik tarzda rol oynadığınız bir oyunla aksiyon dolu kale savunma oyununu birleştirdiğinizde ne olacağını hiç düşündünüz mü? Sadece iPad ile oynanabilen bu oyun, karakterlerinizi kontrol ederek savaş alanında canavar sürülerine karşı savaşma esasına göre oynanıyor. Aynı zamanda düşmanın üstüne mermileri yağdırmak için kaleler konumlandırarak inşa etmelisiniz. Atakları deplase etmek için alanı keşfetmeli, dalgalar, bloklar veya çığlar gibi afetlerden kurtulabilirsiniz. Düşmanı alt ettikten sonra ganimetlerini ele geçirip daha da büyümelisiniz. Crystal Siege HD oyunu App Store’da 4.99 dolardan satılmakta.

SNOWidget

SNOWidget

Her ne kadar birçok insan için (özellikler ülkemizde) sıkıcı ve sıradan bir vakit olsa da, yılbaşı birçok insan için arkadaşlar ve aileleriyle kutlamalar yapmak ve iyi bir vakit geçirmek için önemli bir vakit. Tek fonksiyonlu bileşen (Widget), yılbaşına ne kadar süre kaldığını gösteren sihirli bir araç. Bildirim merkezinizin Bugün sekmesinde kar arkaplanlı bu sayaç ile yılbaşının ne zaman geleceğini anlık olarak günbegün takip edin. Görüntü boyutunu büyütebilir veya küçültebilir, fontunu dilediğiniz gibi ayarlayabilir, bu ayarları günlük olarak değiştirebilirsiniz. Bileşenin tek handikapı, sadece yılbaşına kadar olan süreyi hesaplayabiliyor olmanız, dilediğiniz bir güne kadar olan süreyi hesaplamanıza imkân tanımıyor olması. Bu uygulama App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Golfinity

Golfinity

Golf oyunu birçok kullanıcı için sıkıcı olsa da, birçok kişi için de bir o kadar popüler ve eğlendirici bir oyun. Her ne kadar geleneksel spor olan golf oyununun yerini tutmasa da, oyun içerisinde kullanıcılar atış hızını ve yönünü ayarlayabilirler. Oyun içerisindeki turlar oldukça karmaşık ve engellerle dolu. Oldukça gerçeksi fiziki şartlar altında oynayabileceğiniz bu oyun App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Airline Director

Airline-Director

Birçoğumuz çocukluğumuzda pilot olmak isteriz. Şaşırtıcı ve eğlenceli olan Airline Director oyununda bu hayallerimiz sanal da olsa gerçekleşiyor. Bu şaşırtıcı oyunda bir havayolu şirketini yönetiyorsunuz. Bu simülasyon oyununda, oyuncular bir uluslararası şirket içerisine bir havayolu kuruyorlar ve işletmeye başlıyorlar. Transport Tycoon, Hard Truck vb simülasyon oyunlarında olduğu gibi oyuncular günlük işleri yönetmeli ve müşterileri mutlu etmeli. Bütçenizi koruyun ve ürünleri tam zamanında teslim etmeye dikkat edin. 92 farklı model ve düzinelerce rota ile havayolu terminali keşfedilmeyi bekliyor. İşletmenizi 1955 yılında kuruyor ve gelecek 65 yıl içerisindeki havayolu değişikliklerini takip ediyorsunuz. Bu uygulama App Store’da 2.99 dolardan satılmakta.

VSCO Cam

VSCO-Cam

VSCO Cam uygulaması yeni değil fakat geçtiğimiz hafta yapılan güncellemeyle listemize girdi. VSCO Cam özellikle kullanışlı filtre ve ayarlamalar yapabiliyor olma özelliği sayesinde iPhone Fotoğrafçılarının favori uygulamalarından bir tanesi. Bu hafta bu uygulama iPad desteği ile –ki bu uygulamanın en büyük eksikliklerinden bir tanesiydi- güncellenerek App Store’da yerini aldı.  Bundan böyle fotoğraflarınızı iPad’inizin tüm piksellerini kullanarak düzenleyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. iPad desteğiniz getirilmesinin yanı sıra, Gazeteci (Journal) özelliği eklenen bu uygulamada, birçok fotoğraf ve yazıdan oluşan fotoğraf kompozisyonları yazabilirsiniz. Bu evrensel güncelleme sayesinde öte yandan fotoğraflarınızı Film Rulosu’na kaydetmeye gerek kalmadan uygulama içerisinden senkronize edebilirsiniz. VSCO Cam App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Endless Doves

Endless-Doves

Eskiden teknoloji bu kadar gelişmemişken 8 bit grafikli oyunlar vardı ve şimdiki oyunlardan çok daha eğlenceliydi. Bu oyun o zamanki oyunların verdiği tadı vermese de, Flappy Bird gibi “bir daha deneyeyim” aksiyonlarına girmenize sebep olacak. Oyunda kullanıcılar yukarı ve aşağı butonlarını kullanarak bir güvercini yönlendiriyorlar ve dar yollardan geçerek borulardan kurtulmalı ve keskin dönüşlerde manevralar yapmalısınız. Önünüze gelen kuşları biriktirmeli ve yeni bölümlerin kilitlerini açabilmek için bu kuşları kullanmalısınız. Oyunun içerisinde bulunan müzik ise çocukluğunuza giderek el atarisi oynadığınız zamanlarınızı hatırlamanızı sağlayacak. Endless Doves uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir