Hard Disklerinizi 2. Ele Çıkarırken Dikkat!

Cihazda yer alan verileri depolama işlemine yarayan Hard Disk kimi zaman kullanıcının ihtiyacını karşılamaz olur. Bu durumda Hard Diski 2. ele çıkartırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Bilgisayarların Depolama Birimi Hard Disk

İlk olarak 1956 yılında hayatımıza dahil olan Hard Disk, en genel tabiri ile cihazların depolama birimidir. Hard Disk’e sabit disk adı da verilmektedir. Her cihazda yer alması gereken bu birim elbette teknolojinin gelişmesi birlikte gelişmiş ve değişmiştir. İlk halinde yalnızca 5 MB depolama birimine sahipken ve hemen hemen bir buzdolabı büyüklüğünde iken şu an kapasitesi TB ile ifade edildiği gibi boyutu da bir cebe sığacak kadar küçülmüştür.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte verilerin, programların ve dosyaların da boyutu artmaktadır. Hal böyle olunca halihazırda kullanmakta olduğumuz cihazların mevcut kapasitesi de yetmemeye başlamaktadır. Elbette tüm cihazı değiştirmektense cihaz içeriğinde yer alan parçaları değiştirmek de depolama sorununa çare oluşturmaktadır. Şayet Hard Disk’iniz çalışıyor ancak yeni bir Hard Disk almayı düşünüyorsanız, daha önce kullanmakta olduğunuz sabit diskinizi elinizde bekletmek ya da çöpe atmaktansa Hard Disk’inizi 2. ele çıkartabilirsiniz. Peki, Hard Disk’inizi 2. ele çıkartırken nelere dikkat etmelisiniz?

Hard Disklerinizi 2. Ele Çıkarırken Dikkat

Hard Disk’i 2. Ele Çıkartırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hard Disk’i ikinci ele çıkartırken dikkat edilmesi gereken ilk husus mevcut sabit diskinizin özelliklerini iyi bilmektir. Bunun için bilgisayarınızdan başlat kısmına girdiğinizde çalıştır kısmına msinfo32 yazıp enter’a basacak olursanız açılan ekranda karşınıza bileşenler çıkacaktır. Burada yer alan depolama biriminden diskler kısmına tıklamanız durumunda karşınıza yeni bir ekran açılacaktır. Bu ekranda boyut seçeneğine tıklarsanız Hard Disk’inizin özelliklerini öğrenebilirsiniz. Sabit diski satışa ikinci ele çıkartırken kullanacağınız ve dikkat etmeniz gereken en önemli husus burasıdır.

Öte yandan sabit diskinizin ne için kullanıma daha uygun olacağının bilgisine sahip olmak da yine dikkat etmek gereken bir diğer husustur. Bazı sabit diskler resim, müzik, film, dizi, video vb. dosyaları arşivlemeye, bazıları sistem performansını artırmaya, bazıları ise çok ses çıkaran eski sabit diskten kurtulmaya yardımcı olmaktadır.

Tüm bunlara ek olarak sabit diskinizin taşınabilir olma durumuna, performansına ve hangi işletim sistemi ile daha uyumlu olduğuna hakim olursanız rahatlıkla Hard Disk’i 2. ele çıkartabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir