Hareketle Kontrol Özelliği İOS 7 İle Geliyor

İOS 7 İşletim Sisteminin özellikleri zaman geçtikçe daha net olarak belli olmaya başladı. Bu özelliklerden birisi de baş hareketleri ile iPad ve iPhone modellerini kontrol edebilmek.

Daha önce Samsung Galaxy S4 modelinde bulunan Göz Hareketleri ile cihaz kontrol özelliği İOS 7 ile biraz daha geniş olarak tüm modellere getirilmeye çalışılacak gibi görünüyor.

Fiziksel Engelli Apple kullanıcıları için tasarlanan ve geliştirilmeye devam edilen bu özellik Erişebilirlik seçeneği altında kullanıcılara sunuluyor ve dilediğiniz zaman açık kapatma imkânını size sağlamış oluyor.

Kullanıcı uygulama aktif iken kafasını sağa ve sola sallayarak SİRİ Uygulamasını açabiliyor, Ana ekrana dönebiliyor, sesi kısıp yükseltebiliyor, bildirim merkezine ulaşabiliyor ve daha birçok işlemi hareketler ile yapabilir hale gelmemize imkân sağlıyor.

Apple firması tarafından henüz doğrulanan bir bilgi olmasa da birçok web sayfası ve teknoloji uzmanı tarafından Apple İOS 7 İşletim Sistemi hakkında bilgiler verilmeye ve sızdırılmaya devam ediliyor.

Bu bilgilerin reklam amaçlı olarak firma tarafından gerçekten olan özellikleri duyurmak amaçlı mı verildiği yoksa bilinmeyen bir kaynak tarafından geçmiş yıllarda da olduğu gibi sadece bilgi kirliliği oluşsun diye mi paylaşıldığı belli değil.

Ancak Apple iPhone 5S modeli ile birlikte pazara çıkacak olan İOS 7 İşletim Sistemi Apple için İOS 6’da yaşanan sorunların tamamen yok edilerek beyaz bir sayfa açılması olarak görülebilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir