Hem Tablet Hem Notebook

Microsoft’un Windows 8 işletim sistemini çıkarmasının ardından teknoloji dünyası yeni bir terimle daha tanıştı: “tak çıkar, çevir kullan”.

Tabletlerin kullanım ve taşıma kolaylığı ile dizüstü bilgisayarların performans üstünlüğünün bir arada olduğunu düşünsenize.. Peki hangi markalarda hangi cihazlar var? Dilerseniz inceleyelim.

samsung smart tablet

Samsung Ativ Smart PC

Kore firmasının son ürünlerinden olan akıllı bilgisayarı, ayrılma özelliği bulunan klavyesiyle hem notebook hem de tablet zevkini bir arada yaşamanızı sağlıyor. 5 farklı şekilde kullanmanızı sağlayan cihazda, dokunmatik ekran, touchpad, fare, klavye ve bunların yanında S Pen adından özel bir dokunmatik ekran kalemi bulunuyor. 1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olan Ativ’de 11.6 inç dokunmatik ekran var ve ağırlığı bütün aparatlarıyla birlikte 1.48 kg gelirken cihazın pili 10 saate kadar dayanıyor. Akıllı cihaz Ativ Smart PC’nin üzerinde miniSD, micro HDMI ve USB girişleri mevcut.

lenovo ideapad yoga

Lenovo IdeaPad Yoga

Çok fonksiyonlu ilk ultrabook olarak nitelendirilen Lenovo IdeaPad Yoga, 360 derece kadar dönebilen ekran menteşesi sayesinde tek hareketle cihazın tabletten notebooka, notebooktan tablete dönüşmesini sağlıyor. 16.9 mm kalınlığında ve 1.47 kg ağırlığında olan Yoga’da 256 GB hafıza ve 8 GB RAM bulunuyor.  13.1 inç ekran boyutuyla Samsung Smart PC’den biraz daha büyük ve işlevsel olan Ideapad Yoga 1600 x 900 piksel çözünürlük ve HD dokunmatik ekran keyfi sunuyor. Cihazın pil ömrü ise 8 saat.

acer iconia w510

Acer Iconia W510

Tayvan firması Acer ise 10.1 inçlik ekranıyla Iconia W510’u sundu. 1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğü sunan Iconia’da 32 GB hafıza ve 1.8 GHZ işlemci bulunurken 8 ve 2 MP’lik iki kamerası ile farklı bir notebook kullanımı sunuyor. MicroSD kart yuvası, micro USB ve micro HDMI girişleri bulunan cihazın pil ömrü ise, tablet olarak kullanıldığında 9 saat iken, klavyesiyle birlikte kullanıldığında 18 saate kadar çıkıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir