Her Android Telefonda Bulunması Gereken 5 Uygulama

Android İşletim Sistemli telefonlar daha özgür bir şekilde uygulama kullanabilmemize olanak sağlamaktadır. İstediğimiz uygulamaları kaldırarak istediklerimizi kullanabiliriz. Bunun yanında binlerce farklı aplikasyon bulunması sebebiyle hangi uygulamaları kullanacağımızı bulmak oldukça zor olabiliyor. Hem güvenlik hem de kişiselleştirme ile ilgili birçok uygulama bulunuyor. Bu yazımızda da Android telefonlarınızda olmazsa olmaz 5 uygulamayı inceleyeceğiz.

1. Google Cihazımı Bul

Google Cihazımı Bul

Akıllı telefonunuzu kaybetmekten korkuyorsanız bu uygulama tam size göre. Telefonunuzu kaybetmeniz halinde diğer cihazlarınızdan kolayca bulabilmenizi sağlayan bu aplikasyon ile şunları yapabilirsiniz;

  • Android tabanlı cihazlarınızın tümünü harita üzerinde görüntüleyebilme.
  • Telefonunuzun ağ ve pil durumlarını anlık olarak izleyebilme.
  • Telefonunuz sessizde bile olsa son sesli çaldırma yapabilme.

Eğer ek bir donanımınız bulunuyorsa (Akıllı saat, akıllı bileklik, tablet), Google cihazımı bul yazılımı ile telefonunuzu takip edebilirsiniz. Böylece oldukça güvenilir bir sisteme sahip olursunuz.

2. Microsoft Launcher

Microsoft Launcher

Akıllı telefonunuzu özelleştirmenize ve kişiselleştirmenize yarayan, Microsoft tarafından Android tabanlı telefonlar için hazırlanmış olan bu yazılımımız ile ana sayfanızı, bildirimlerinizi düzenleyebilir, kendinize özel bir tasarım yaratabilirsiniz. Ücretsiz ve reklamsız olması bakımından daha çok tavsiye edilen Microsoft Launcher benzeri birçok Launcher aplikasyonu bulunmaktadır.

3. Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Neredeyse herkes e-mail kullanıyor. Bunun da en büyük sağlayıcısı eski Hotmail, günümüzde Outlook. Android telefonlar için özel olarak hazırlanmış olan Microsoft Outlook aplikasyonu ise hem Outlook hesaplarınıza hem de Gmail hesaplarınıza erişmenize olanak sağlıyor. Basit tasarımı ve bildirim sistemi ile oldukça kullanışlıdır.

4. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express

Çok fotoğraf çekilmeyi seven ve düzenleme yapmak isteyen biriyseniz kullanabileceğiniz en iyi aplikasyonlardan biri olan ve bu işin ehli olan Adobe tarafından hazırlanan Photoshop Express ile fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapabilir ve kolajlar oluşturabilirsiniz.

5. Google Drive

Google Drive

Depolama için bazen telefonunuzun hafızası yeterli olmayabilir. Bunun yanında dosyalarınızın kaybolmasına karşın Google Drive ile yedekleme yaparak, hem dosyalarınıza istediğiniz cihazdan ulaşabilir hem de telefonunuzun hafızasını doldurmaktan alıkoyabilirsiniz. Fakat şifrelerinizi güzel bir şekilde ayarlamayı unutmayın.
Bunun yanında telefonunuz için yararlı uygulamaları Play Store uygulamasında editörün seçimi ve en çok kullanılan uygulamalar sekmelerinden bulabilirsiniz. Telefonunuzun sağlığı için CCleaner gibi aplikasyonları kullanabilir veya yukarıda belirttiğimiz yazılımların türevlerini tercih edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir