Hostunuzun Rewrite Desteğini Kontrol

Joomla sitenizi arama motorlarına uygun hale getirmekte kullanılan SEO ayarlarını, yönetim paneli genel ayarlar kısmından aktif ettiğinizde sitenizdeki her hangi bir linke tıklandığında eğer hata sayfası (500) ile karşılaşılıyorsa, sizi host eden sunucuda rewrite desteği aktif olmayabilir, eğer sunucunuzun rewrite desteği durumunu kontrol etmek isterseniz yapmanız gereken işlemin ne olacağını sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Öncelikle yönetim panelinizden “Genel Ayarlar” kısmına girelim ve “Site” sekmesinde sağ tarafta bulunan “Arama Motoru Dostu Bağlantılar” aktif edelim.
  • Yine aynı bölüm ve anı yerden “Apache mod_rewrite’ı Kullan” özelliğini de aktif edelim.

Sonrasında boş bir txt dosyası açıp aşaıdaki kodları buna yapıştıralım ve ftp den joomla index.php dosyası neredeyse hemen onun yanına atalım ve yine aktarım bitince ftp üzerinden bu dosyanın adını “.htaccess” (başındaki nokta dahil) değiştirelim.

Options +FollowSymLinks Redirect /joomla.html https://www.elmadoktoru.com

Yukarıda kendi sitemizin adresini verdik, şimdi adres satırına “sizinsiteniz.com/joomla.html” yazıp enter tuşuna bastığınızda eğer sitemize yönleniyorsa o zaman sunucunuzda “mod_rewrite” desteği var ve çalışıyordur, aki durumda bu özellik sunucunuzda aktif değildir. Eğer siteniz alt domainde ise o zaman htaccess dosyasına aşağıdaki şekilde yazmalısınız. Options +FollowSymLinks Redirect alt domaininiz/joomla.html https://www.elmadoktoru.com

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir