HP Slate Windows 8 ile Geliyor

Neowin, söylentilere konu olan HP tabletin ayrıntılarını içeren bir haber yayınladı. Alınan bilgilere göre Slate 8; x86 tabanlı, 10.1” ekrana sahip, pil ömrü 8-10 saat arası olan ve 9 mm kalınlığındaki (yeni iPad’inkinden biraz daha ince) bir çerçeveyle korunan bir cihaz olacak. Neowin’in ismi açıklanmayan “firmanın planlarına yabancı olmayan” kaynaklarından aldığı bilgilere göre Slate 8, tabletler için optimize edilmiş Windows RT yerine Windows 8 Professional kullanacak. Bu, Slate8’de masaüstü yazılımlarının yanı sıra metro-tarzı Windows 8 uygulamalarını yükleyip çalıştırmanın mümkün olacağı anlamına geliyor.

HP Slate Windows 8

HP’nin Slate 8’i iş dünyasına uygun bir tablet olarak düşündüğü, ama ince tasarımı ve uzun pil ömrüyle normal kullanıcıların da dikkatini çekmesinin beklendiği de söylenenler arasında.

HP, ZDNet’e yaptığı açıklamada şirketin dedikodular veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağını belirtse de ZDNet’ten Mary Jo Foley, kaynağıyla yaptığı araştırma sonucunda modelin gerçek olduğuna inanıyor. Foley; 8-10 saatlik iddia edilen pil ömrünün, Intel’in bu yıl çıkartacağını açıkladığı Clover Trail Atom işlemciyle de uyuştuğunu belirtiyor.

Her halükârda, Windows 8 donanımlarıyla ilgili ayrıntılar yetersiz olsa da HP’nin bu yıl Windows 8 tabletler çıkarmayı planladığı biliniyor. Lenovo, IdeaPad Yoga ile gerçek bir ürün çıkarttı. Intel de bir Ultrabook-tablet hibrit için bir referans tasarımı tanıttı. Ama şimdilik ortaya çıkanlar bu kadar.

Gün geçtikçe daha çok medya organı tarafından dillendirilen, Microsoft’un bir sonraki işletim sisteminin Ekim’de çıkacağı söylentisi; hiç şüphe yok ki önümüzdeki aylarda Windows 8 tabletlerle ilgili birçok söylentiye yol açmaya devam edecek.

Kaynak: CompuerWorldTurkiye

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir