HTC Anlaşmadan Memnun

10 Kasım 2012 tarihinde, Apple ve HTC firmaları aralarında 3 yıldır süren patent savaşlarını bitirecek olan 10 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını duyurmuştuk.

Düşünülenin aksine, anlaşmanın detayları oldukça sınırlı. Analistler, HTC’nin Apple’a her satılan Android işletim sistemli cihaz için 6-8 dolar arasında bir ücret ödeyeceğini düşünüyorlardı. Fakat HTC Ceo’suna göre anlaşmanın amacı bu değil.

HTC anlaşmadan memnun

Reuters gazetesine yaptığı yorumda HTC İcra Kurulu Başkanı Peter Chou, bu tahminlerin tamamen mesnetsiz ve yanlış olduğunu belirtmiş ve böyle bir rakam verilmesinin çok çirkin olduğunun altını çizmiş. Herhangi bir rakam vermekten kaçınan Chou, yaptıkları anlaşmadan çok mutlu olduklarını ve mutlu bir son olacağını düşündüğünü belirtmiş.

Analistlerin düşünceleri, cihaz başına 6-8 dolar olunca, Apple’ın yılda 280 milyon dolar, 10 yılda 3 trilyon dolar kazanacağı yönündeydi. Chou’nun yaptığı açıklamanın ardından anlaşmanın değerinin ne kadar olduğuna yönelik soru işaretleri oluşmaya başladı.

Bu açıklamanın ardından, hangi şirketin daha kârlı olduğu sorusu kafaları kurcalamaya başladı. Apple’ın önemli bir başarı yakaladığı kesin. Acaba HTC tarafında durum ne? Anlaşılan bunu zaman gösterecek.

Görünen o ki, Samsung ile benzer bir anlaşma yapıldığını yakın tarihte göremeyeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir