İnceleme: Htc Droid DNA

Apple ile yaptığı anlaşmadan sonra dikkatleri üzerine çeken tayvanlı cep telefonu üreticisi HTC, piyasaya sunduğu son model olan Droid DNA ile piyasada olduğunu ve yarıştan kopmadığını göstermeye çalışıyor.

htc, htc droid dna

Android işletim sistemine sahip telefonların en iyilerinden olarak kabul edilen Droid DNA, LG, Nexus 4 ve Galaxy Note 2’nin en büyük rakibi olarak gösteriliyor.

1920×1080 piksel ekran çözünürlüğüyle dikkatleri üzerine çeken ve farklı “DNA”sı ile adından söz ettirecek gibi görünen Droid DNA’nın ekranı 12,7 cm genişliğe sahip. Rakiplerine baktığımızda, Nexus 4’ün 11,9 cm genişlikle 1280×768 piksel ekran çözünürlüğü, iPhone 5’te ise 10,1 ekran genişlikle 1136×640 piksel ekran çözünürlüğü mevcut.

Droid DND’nın ekranında kullanılan SuperLCD teknolojisi ile 1080p full HD özellikleri birleşince son derece kaliteli renklerle beraber canlı görüntüler ortaya çıkıyor.

Dört çekirdekli 1.5 GHZ Snapdragon işlemci ile birlikte 2GB ram bulunan cihaz, süper hızlı veri teknolojisi (LTE) ile son derece hızlı bir kullanım deneyimi yaşatıyor. Droid DND, Android’in son sürümü olan Android Jelly Bean (4.1) yüklü olarak geliyor.

Droid DNA’nın özellikleri bunlarla sınırlı değil. Önceki modellerinden farklı olarak kendi resim teknolojisi olan ImageSense yazılımı ve donanımı kullanılmış. Bunlarla birlikte kamera ve optik özellikleri güçlenmiş, yeni fotoğraf içerikleri eklenmiş. Örneğin, kamerada bulunan gezi modu sayesinde, kilit tuşuna basarak kamerayı aktif hale getirebiliyorsunuz. Ön tarafında bulunan 2.1 MP kamera ie 88 derecelik açıya sahip lens kullanıyor ve Auto Portrait yazılımı sayesinde kendinizi çekerken geri sayım yapıyor ve saçınızı düzeltmek için süreniz olmuş oluyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir