iBooks Nedir? Nasıl Kullanılır? Özellikleri Nelerdir?

iBooks, Apple’ın geniş kapsamlı e-kitap uygulamasıdır. İndirdiğiniz hazır kitapları yada pdj dosyalarını tek bir yerde görüntüleyen bu uygulamada, kalemin çeşitini ve rengini seçebileceğiniz özelliklerle de yazılar üstünde müdahalede bulanabileceğinizide unutmamak gerek.

iBooks

iBook Nasıl Kullanılır?

iBook uygulamasını öncelikle Appstore’dan indirerek başlayalım. İndirdiğimiz uygulamayı açıp isterseniz iCloud ile eşleştirebilirsiniz. Böylelikle hangi kitapları sevdiğinizi, bir başka aygıtla giriş yaptığınızda kolaylıkla görebilirsiniz. İndirdiğiniz uygulama içinde kitaplarım, öne çıkanlar, en popüler kitap ve yazarların ve en son olarak ücretli olarak önceden indirdiğiniz kitapları bulabilmeniz için farklı butonlar bulunmaktadır.

Öne çıkanlardan zevkinize yada tarzınıza göre kitapları arayabilir ve bulduğunuz kitapları indirebilirsiniz. Ayrıca şu özelliğide söylemekte fayda var, merak ettiğiniz kitapları indirmeden önce indirme butonu yanında mevcut olan ”örnek” butonuna tıklayarak küçük ebatta dosya indirerek, kitap hakkında küçük bir bilgi almanızı sağlayacak özellik sunulmuş.

İndirdiğiniz kitapları uygulama içindeki ana menüde yer alan ”kitaplarım” kısmında, tüm indirdiğiniz kitapları görebilirsiniz. Ayrıca bahsettiğimiz ”örnek” olarak indirdiğiniz dosyalarıda yine kitaplarım sekmesinde bulabilirsiniz. İndirdiğiniz kitabın üzerine tıklayarak kitabın içeriğine ulaşabilirsiniz. Harflerin grafikleri oldukça iyi olduğundan okumanızda sıkıntı çıkarak bir durum olmayacaktır. Kitap içeriğinde merak ettiğiniz yada parçanın bir kısmını arkadaşınıza göndermeniz için sağlanmış olan bir özellik var. İncelemek istediğiniz metnin üstüne basılı tutarak imleci çıkarabilir ve bu imleçle istediğiniz yere kadar olan kısmı seçip paylaşabilir yada kaydedebilirsiniz. Sayfalar arasında ekranın sağından soluna yada solundan sağına sürükleme yaparak gerçek bir kitap okuyormuş hissinide göreceksiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir