Artık İnternet Türkiye’den sorulur

İnternet oluşumunun DNS ve IP koordinasyonundan sorumlu olan ICANN kurumunun açıklaması ile artık Dünyada 3 İnternet merkezinden birisi İstanbul şehrine kurulacak.

Artık dünyanın her yerinde internet bulunmaktadır. Bunun oluşumunu ve desteğini sağlayan kurum olan ICANN kendisini geliştirmeye devam ediyor. Bilindiği üzerine internetin doğduğu ve büyüdüğü yer olan Amerika artık internetin kullanıldığı tek kıta değildir. Dünya çapında internetin tercih edilmesi ICANN kurumunun dünya üzerinde 2 merkez daha belirlenmesi ve buralarda tam desteğin sunulması planlanmaktadır.

ICANN kurumu daha evrensel bir hal almak için İstanbul’u; Avrupa’yı, Orta doğuyu ve Afrika’yı yakın oluşundan dolayı tercih etmiş olacağı düşünülüyor. Ayrıca bunun yanında İstanbul’da teknik nitelikli elemanın fazla olması ve Birçok açıdan önemli bir kent olması diğer ayrıntılardan bazılarıdır.

ICANN kurumunun İstanbul merkezini, şuan ki ikinci başka olan David Olive yönetmesi bekleniyor. Bu durum Türkiye için gurur verici bir haber niteliği taşımaktadır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir