iCloud Dolu Uyarısı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Apple kullanıcılarının ortak problemlerinden birisi olan icloud dolu uyarısıdır. Peki, icloud dolu uyarısı kapatma işlemi nasıl yapılır? Bu makalede kısaca anlatacağız.

Eğer icloud depolama alanınız dolmamış ve hala icloud dolu uyarısı çıkıyor ise daha da can sıkıcı bir durum meydana çıkarır. Günümüzde ise fotoğraf ya da dosyaların önemi günden güne artmaktadır. Bu durum içinde cihazlarımızın depolama alanının daha fazla olmasını isteriz bu durumda üreticilerin dikkatlerini çekmiştir tabii ki bu nedenlerden ötürü artık üretilen cihazların depolama alanları oldukça yüksek seçenekler ile de çıkmaktadır. Bu durum kullanıcılarında oldukça hoşuna gitmiştir. Yeni çıkan telefonlarda artık depolama sıkıntısı pek olmamaktadır.

iCloud Dolu Uyarısı

iCloud Saklama Alanı Nasıl Boşaltılır?

Telefonunuzda otomatik yedeklemeyi açtıysanız bütün resimleri ve dosyaları depolama alanına yedekleyecektir ve icloud saklama alanın dolmasına neden olacaktır. Bu uyarıyı alamamak için aşağıdaki listeyi okuyabilirsiniz.

  • Ayarlar menüsünde İcloud sekmesine tıklayın
  • Depolamayı yönet sekmesine tıkladıktan sonra yedeklemelere tıklayın eski işletim sistemine sahip cihazlar içinse depolama alanı ve ardından depolama yönete tıklayın
  • Yedeklenecek verileri seçin kısmı çıkacak karşınıza bu bölümde daha az önemli uygulamaları kapatıp hemen ardına silin.

Eski İşletim Sistemine Sahip Telefonlar İçin Yöntem

Günümüzde de hala daha eski işletim sistemine sahip telefonlar kullanılmaktadır. Bu durum aslında kötü değil tam aksine iyi bir şeydir işletim sistemi oldukça sağlıklı çalışıyor ve günümüzde bile kullanılabiliyor demektir.

  • Ayarlar menüsüne girip iclouda girin
  • Depolama ve ardından depolamayı yönet sekmesine girin
  • Yazan cihaz adına tıklayın
  • Yedeklemek istemediğiniz uygulamaları seçin ve kapatıp silin.

İcloud Fotoğraf Kitaplığı?

İcloud fotoğraf kitaplığı etkin bir halde bulunuyor ise bu durum telefonun icloud depolama alanı dolu uyarısını almanıza neden olabilir. Bilindiği üzere silinen bütün fotoğraflar 30 gün boyunca son silinenler adı altında bir klasörde saklanır 30 gün geçtikten sonra silinir. Bunun önüne geçmek için İcloud fotoğraf kitaplığının devre dışı bırakmanız gerekir. Devre dışı bırakıldıktan sonra ise telefonunuzun depolama alanında oldukça fazla bir alan boş kalacaktır ya da doluysa bir hayli boşalacaktır.

Bir Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir