iCloud Drive dosyalarınızı iPhone ile görüntüleyin veya indirin

iCloud Drive; Apple’ın dosya yönetimi ve saklama konusunda iOS ve Mac OS X konusunda geliştirdiği yeni bir bulut depolama sistemidir. Bu sistemi kullanmaya da muhtemelen iOS 8 işletim sistemine geçmeniz ile birlikte başladınız demektir. Peki, iCloud Drive tam olarak ne işimize yarıyor?

iCloud Drive bizlerin bazı önemli uygulamalar için dosyaların yedeklendiği alan oluyor. Diğer yandan dilersek çok önemli olduğunu düşündüğümüz bazı dosyaları da bu bulut depolama sistemi içerisinde barındırabiliyoruz. Örneğin benim bazı önemli kişisel fotoğraflarımı iCloud Drive hesabım üzerinde saklıyorum, böylece bilgisayarımdan veya iPhone cihazımdan görüntülerim silinmiş olsa dahi iCloud Drive’da baki kalacaklar.

Henüz iCloud Drive çok yeni olduğu için ise maalesef bir uygulama desteği sunulmuyor. Yani iCloud Drive hesabınızı kullanabileceğiniz iPhone, iPad veya iPod Touch‘da bir iCloud Drive uygulaması bulunmuyor. Fakat yine de eğer biraz sabırlı bir yapınız varsa iCloud Drive’a tüm bu cihazlarınız üzerinden ulaşabilir, önemli dosyalarınızı hemen buraya yedekleyebilirsiniz.

1.Adım

Öncelikle iOS cihazınızdan Safari tarayıcısına girin ve ardından da icloud.com internet adresine ulaşın. Bu adrese giriş yaptığınızda adres çubuğuna tıklayın ve cihazınızın favorilerini hafifçe aşağı doğru çekin hemen üst tarafta “Masaüstü Siteyi İste” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayarak iCloud’un Desktop versiyonuna ulaşalım.

2.Adım

Giriş bilgilerinizi doldururken dikkat edin önce kullanıcı adınızı yazın ve şifreyi yazdıktan sonra “Bitti” butonuna basmadan hemen kenerda görünen ok işaretine basın. Ardından iCloud’a giriş yaptığınızda cihazınızı yan çevirin.

3.Adım

icloud-drive

Cihazınızı yan çevirdikten sonra iCloud Drive’ın simgesini göreceksiniz. Artık buradan kolaylıkla iCloud Drive hesabınız içerisinde yer alan bilgileri görebilir, eklemeler yapabilir ve anlaycağınız normal bilgisayarınızdaki gibi son derece rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Maalesef tam olarak bir iCloud Drive uygulaması Apple tarafından resmen yayınlanana kadar iOS cihazlarımızdan iCloud Drive’a ulaşmanın en kestirme yolu şimdilik bu.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir